Telekomunikacije

Telekom Srbija demantuje navode o proceni vrednosti i prisustvu potencijalnih investitora u kompaniji

U saopštenju Telekoma Srbija navodi se da  su “apsolutno neistinite tvrdnje da postoji procena vrednosti akcionarskog društva Telekom Srbija i da ju je sprovela bilo kakva konsultantska kuća na osnovu podataka o poslovanju iz 2009. godine, kako su preneli pojedini mediji“.

TElekom Srbija najodlučnije demantuje i tvrdnje pojedinih medija da su predstavnici Dojče Telekoma ili drugih potencijalnih investitora prisutni u Telekomu Srbija, sa obzirom da bi bilo suprotno zakonu da se bilo kome dozvoli pristup kompanijskim aktima i dokumentaciji, bez adekvatne odluke akcionara – PTT-a Srbija, odnosno države Srbije i grčke kompanije OTE.

Sa obzirom da se radi o neistinitim informacijama koje mogu naneti ozbiljnu štetu kompaniji i njenim akcionarima, prema odredbama Zakona o privrednim društvima i Zakona o tržištu hartija od vrednosti, TElekom Srbija još jednom upozorava na zakonsku obavezu i odgovornost za objavljene informacije

Takođe se pozivaju medije da, u skladu sa dosadašnjom dobrom saradnjom, sve informacije koje se tiču Telekoma Srbija a.d, provere u samoj kompaniji, umesto da objavljuju netačne informacije iz nekompetentnih izvora.

Leave a Reply