Telekomunikacije

Ericsson modernizuje mrežu vodećeg mađarskog telekom operatora

Lider na mađarskom tržištu “Magyar Telekom” izabrao je Ericsson kao jedinog partnera u procesu modernizacije svoje radio access mreže i pripremi za LTE tehnologiju. Vodeći mađarski operator “Magyar Telekom” koji pripada Deutsche Telekom Grupi izabrao je Ericsson za kompletno renoviranje svoje radio access mreže, što  će drastično smanjiti operativne troškove mađarskog operatora i značajno proširiti performanse mobilnog broadband-a i mrežu pokrivenosti.

Ericsson  će konkretno transformisati 2G i 3G mreže mađarskog operatora koristeći multistandardnu RBS 6000 radio access mrežu  čime  će je pripremiti za 4G/LTE funkcionalnost, za šta se očekuje dobijanje licenci.

Ištvan Maradi, tehnički direktor u “Magyar Telekomu” je izjavio: “Naš partner kompanija Ericsson obezbediće da naša mreža ispuni najzahtevnije uslove i očekivanja i pomoći  će nam da zadržimo svoju lidersku poziciju na mađarskom tržištu. Takođe, naš cilj je da pripremimo mrežu za što lakše uvođenje LTE tehnologije koristeći Ericssonovu multistandardnu mrežu.”

Ericsson ove godine slavi stogodišnjicu svog poslovanja u Mađarskoj. Ericsson danas ima najveći sektor za istraživanja i razvoj (R&D) u zemlji. Emil Nilson, direktor sektora za korisnike za region Centralne Evrope i predsednik Ericssona u Mađarskoj izjavio je: “Ovaj veliki uspeh naglašava značaj našeg dugotrajnog prisustva u Mađarskoj i snažan fokus na liderskoj poziciji u tehnološkim dostignućima.

Leave a Reply