Telekomunikacije

Ericsson Nikola Tesla i BH Telecom potpisali ugovor vredan 10 miliona dolara

Mr. sc. Gordana Kovačević, predsednica Ericssona Nikole Tesle, i mr. sc. Nedžad Rešidbegović, generalni direktor BH Telecoma, potpisali su u Sarajevu 31. marta ugovor o uslugama podrške i održavanju celokupne mreže BH Telecoma, najvećeg telekomunikacijskog operatora u Bosni i Hercegovini. Ugovorom se pokriva razdoblje od dve godine, a vredan je 10 miliona dolara.

Ugovor koji smo danas potpisali potvrđuje dugogodišnje partnerstvo kompanija Ericssona Nikole Tesle i BH Telecoma, kao i dobru saradnju na aktivnostima modernizacije telekomunikacija Bosne i Hercegovine što je preduslov za pružanje atraktivnih usluga korisnicima BH Telecoma“, rekao je generalni direktor BH Telecoma, gospodin Nedžad Rešidbegović.

Mr.sc. Gordana Kovačević prokomentarisala je novi ugovor: “Potpisani ugovor je daljnja potvrda naših partnerskih odnosa i nudi sigurnost našem dugogodišnjem kupcu na osnovu pouzdanih usluga koje Ericsson Nikola Tesla osigurava. Ovo dodatno potvrđuje opredeljenost BH Telecoma da svojim korisnicima omogući najviši kvalitet”.

Leave a Reply