ericsson-vimpelcom
Telekomunikacije

Ericsson preuzima upravljanje mrežom operatera VimpelCom

VimpelCom, jedan od 10 najvećih svetskih telekomunikacionih operatora, potpisao je petogodišnji ugovor sa Ericssonom na polju pružanja eksternih usluga upravljanja mrežom.

U toku petogodišnje saradnje, Ericsson će upravljati mrežnim operacijama na više od 10.000 lokacija, te nadgledati više od 10.000 km optičkog komunikacionog kabla i fiksnu mrežu koja pokriva terotoriju Sibira i Urala u Rusiji.

ericsson-vimpelcom

Ericsson će biti odgovoran za mrežne operacije i terensko održavanje aktivnih i pasivnih mrežnih komponenti mobilne, fiksne i transportne mreže operatora.

„Ovaj ugovor je u skladu sa VimpelComovim dugoročnim strateškim planovima koji za cilj imaju povećanje radne efikasnosti. Prenos održavanja mreže i podrške na Ericsson će nam omogućiti da efikasnije upravljamo troškovima održavanja mreže. Slični projekti već su postali uobičajena praksa u svetu. Uvereni smo da će nam znanje i iskustvo Ericssona omogućiti maksimalno fokusiranje na razvoj poslovanja i poboljšanje kvalitete korisničkih usluga“, rekao je Anton Kudryashov, generalni direktor a.d.  VimpelCom.

One thought on “Ericsson preuzima upravljanje mrežom operatera VimpelCom

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Posto je “VimpelCom” prepustio “Ericsson-u” funkcije uspostavljanja, eksploatacije, zastite i odrzavanja svoje telekomunikacione mreze, osim prava na vlasnistvo i prikupljanje pretplata i naknada, on je bukvalno postao telekomunikacioni eksploatator.

Leave a Reply