Telekomunikacije

Ericsson transformiše mrežu operatora 3 Italia

Ericsson je objavio vest o potpisivanju ekskluzivnog ugovora sa operatorom 3 Italia, koji uključuje i sedmogodišnju modernizaciju te nadogradnju postojeće WCDMA/HSPA mreže Ericssonovom tehnologijom i mrežnom arhitekturom. Ugovor takođe sadrži i proširenje postojećeg sporazuma o upravljanim uslugama.

U sklopu ugovora o transformaciji mreže, Ericsson će osavremeniti i unaprediti postojeći 3G mobilni širokopojasni pristup i jezgrenu mrežu, optički i radio prenos, tarifiranje prenosa podataka, te platforme i sisteme za pružanje usluga krajnjim korisnicima.

Sporazum, koji je nastavak ugovora o celokupnom upravljanju 3G mrežom 3 Italia i njihovom telekomunikacijskom ISIT infrastrukturom iz 2005. godine, dodatno je proširen ekskluzivnim upravljanim uslugama. Posao objedinjuje opsežnu tehnološku modernizaciju i unapređenje mreže sa operativnim poboljšanjem i upravljanim uslugama, nakon čega će 3 Italia imati mobilnu širokopojasnu mrežu svetske klase i odličnu operativnu efikasnost. Na kraju navedenog procesa transformacije i modernizacije, Ericsson će pokretati mobilnu širokopojasnu mrežu 3 Italia i upravljati njome.

Ovaj sporazum dolazi nakon uspešne dugoročne saradnje između Ericssona i 3 Italia, koja je započela još 2001. kad je 3 Italia odabrao Ericsson za glavnog partnera u izgradnji svoje 3G jezgrene mreže i pristupne tehnologije. Navedeni poslovni poduhvat transformacije koja podržava novu strategiju 3 Italia, jača i Ericssonovu ulogu lidera i inovatora u ovoj industriji.

Leave a Reply