Telekomunikacije

Ericsson unapređuje 3G mrežu finske kompanije DNA

Prilikom svakog učitavanja web stranice, prenosa fajlova ili pristupanja nekom video materijalu, igricama ili drugim sadržajima, očekujemo da taj proces bude brži i bez opterećenja. Proširujući postojeće partnerstvo sa Ericssonom kako bi pokrenula konkurentnu 3G/HSPA Evolution tehnologiju i najmoderniju 4G LTE mrežu, finska telekomunikaciona kompanija “DNA” će još više unaprediti i olakšati upotrebu interneta povećavajući brzinu i obim mreže i uvodeći novi kvalitet svojih usluga.

Tommy Olenius, potpredsednik zadužen za tehnolgiju kompanije “DNA” izjavio je: “Nastavljajući strateško partnerstvo sa Ericssonom, “DNA” će moći još više da unapredi mobilni širokopojasni internet i da kvalitetnijom uslugom svojim korisnicima olakša upotrebu interneta. Nove fleksibilne tehnologije takođe podrazumevaju izuzetan porast u obimu prenosa podataka na osnovu velikog uspeha proizvoda koje “DNA” nudi u oblasti mobilnog širokopojasnog interneta. Uz to, modernizacija mreže Ericssonovim multistandardnim radio rešenjem takođe omogućava manju potrošnju energije, čime se smanjuje emisija štetnih gasova kao i operativni troškovi mobilnih operacija kompanije.”

Robert Puškarić, direktor Ericssona za region Severne Evrope i Centralne Azije, rekao je: “Ovim ugovorom nastavljamo da podržavamo “DNA” u razvoju svoje mreže u skladu sa njihovom strategijom mobilnog širokopojasnog interneta i omogućavamo efikasan prelaz na 4G tehnologiju. Ugovor takođe uključuje efektnu kontrolu prenosa podataka kako bi se izbegla zagušenja kod mobilnog “backhaul” saobraćaja, gde nudimo alate za različite usluge koje se odnose na nesmetani mrežni “rollout”.”

Tokom ugovornog perioda, tehnologija 3G/HSPA Evolution kompanije “DNA” (21/42Mbps) proširiće se tako da pokrije celu zemlju. 4G usluge biće na raspolaganju korisnicima u većim gradovima kako bi se ubrzao prenos podataka u najzagušenijim oblastima. “DNA” planira da komercijalno lansira 4G tokom 2011. godine.

Ugovor je potpisan na period od 3 godine i obuhvata GSM/HSPA/LTE radio pristup, Evolved Packet Core (EPC), sveobuhvatna rešenja za mobilni „backhaul“ saobraćaj zasnovan na IP tehnologiji, kao i rešenja u upravljanju mrežama. Usluge koje će Ericsson ponuditi kompaniji „DNA“ uključuju podršku, mrežni „rollout“, sistemsku integraciju, kao i konsultantske i trening usluge.

Leave a Reply