ericsson
Telekomunikacije

Ericsson unapređuje Rostelecomovu mrežu

Sa 143 miliona stanovnika, Rusija predstavlja najveće evropsko mobilno tržište sa preko 227 miliona mobilnih konekcija. U proteklih nekoliko godina Rusija beleži najviši broj novih mobilnih korisnika po kvartalima u Evropi. Da bi izašli u susret rastućoj potražnji za brzim mobilnim internetom i prenosom podataka, Rostelecom, četvrti najveći mobilni operator u Rusiji sa nacionalnom pokrivenošću, potpisao je ugovor sa kompanijom Ericsson za izgradnju nove mobilne mreže. Kao rezultat ove saradnje, 43 miliona domaćinstava moći će da uživa u mobilnim i fiksnim uslugama, kao i u naprednim video uslugama i unapređenom korisničkom iskustvu, a sve to zahvaljujući najsavremenijim rešenjima kompanije Ericsson.

Nova mreža će imati najveću pokrivenost u zemlji sa preko 60 odsto pokrivene populacije. Biće izgrađena uz pomoć Ericssonove opreme i kompletnih mobilnih rešenja, uključujući Operations Support sisteme (OSS), packet core rešenja i predajnike. Ericsson će na 4000 lokacija instalirati bazne stanice RBS 6000 koje podržavaju GSM/EDGE, WCDMA/HSPA i LTE. Mreža će imati propusnost od 1Tbit po sekundi.

Višestandardne bazne radio stanice su ključ Ericssonove filozofije u domenu razvoja mreža. One obezbeđuju ekonomičan razvoj sledeće generacije brzih mobilnih mreža, videa i veb aplikacija.

U urbanim mestima kao što su Moskva i Sankt Petersburg, upotreba mobilne mreže porasla je za 210 odsto u proteklih nekoliko godina. Nova mreža će obuhvatiti i ove velike gradove, kao i Novosibirsk i Jekaterinburg.

Leave a Reply