Telekomunikacije

HP predstavio poslovno rešenje za video konferencije SkyRoom

Revolucionarno softversko rešenje kvalitetnije je od besplatnog softvera, a omogućuje neposrednu komunikaciju i sastanke te razmenu sadržaja sa ekrana

Kompanija HP danas je ustanovila novu kategoriju komuniciranja putem videokonferencijske veze zahvaljujući rešenju HP SkyRoom – cenovno prihvatljivom softveru za videokonferenciranje u visokoj rezoluciji koji omogućuje saradnju uživo, u stvarnom vremenu, odnosno neposrednu komunikaciju bez ikakve pretplate.

Rešenje HP SkyRoom temelji se na revolucionarnoj tehnologiji za video i vizuelnu (image) komunikaciju razvijenu u HP-ovoj istraživačkoj jedinici HP Labs. Elementi te tehnologije koristili su se i u izradi NASA-inih vozila za istraživanje svemira (rover) kako bi sa Marsa na Zemlju mogli slati slike u visokoj rezoluciji.

Rešenje HP SkyRoom je jedini videokonferencijski alat koji omogućava saradnju uživo između četiri osobe, i to putem standardne poslovne mreže po ceni od 109 evra – koliko otprilike košta i povratna avionska karta za jednu osobu od Londona do Frankfurta.
Sve do sada kompanije su na raspolaganju imale samo dve opcije za videokonferencije – skupe telepresence sisteme ili internet freeware alate (računarski softver koji je dostupan za besplatnu upotrebu), koji ne mogu prikazati sve suptilnosti i istančanost ljudske interakcije, te ne dozvoljavaju razmenu bogatog medijskog sadržaja poput video sadržaja i manipulacije računarski potpomognutog oblikovanja (CAD).

Rešenje HP SkyRoom biće jedna od standardnih opcija – potpuno besplatna – na odabranim HP-ovim poslovnim desktop i mobilnim radnim stanicama, te na brojnim novim HP-ovim premium stonim i prenosnim računarima za poslovne korisnike, i to besplatno, na testni rok. HP SkyRoom se može koristiti i na radnim stanicama, te ličnim računarima kompanija Dell, Lenovo ili Sun koji zadovoljavaju minimalne tehničke uslove. Kompanije u današnje vreme mogu uticati na isplativost putovanja, te smanjivati vlastiti uticaj na životnu okolinu, istovremeno štiteći vrednost lične ljudske interakcije.

Zahvaljujući rešenju HP SkyRoom, korisnici mogu međusobno razmenjivati bilo koju vrstu aplikacija koje podržavaju njihovi računari ili radne stanice, kao i kancelarijske dokumente, video streaming i interaktivne 3-D aplikacije:
• Timovi za digitalni sadržaj i inženjerstvo mogu sarađivati na sofisticiranim konceptima oblikovanja, koristeći izuzetnu fleksibilnost i performanse kako bi razmenjivali sadržaj te vodili “vizualno bogate” razgovore.
• Produkcijske kuće mogu prikazivati animirane isečke timovima na različitim lokacijama kako bi uživo dobili povratne informacije.
• Finansijski timovi po celom svetu mogu uživo pokretati modele kako bi svi zajedno mogli raspravljati o istim, te suaađivati na njihovu razvoju.

Upotreba rešenja jednostavna je, kao i započinjanje komunikacije putem IM-a. Dovoljno je da korisnici kliknu na određeni kontakt, i to vrlo brzo rezultira SkyRoom sesijom. Još jedan klik i pokrenuće se razmena sadržaja, te omogućiti saradnja učesnika. Tokom sesije putem rešenja HP SkyRoom, informacije se prenose brzinom četiri puta većom od brzine kojom trepćemo očima.

Leave a Reply