Telekomunikacije

Jasna Matić član Broadband komisije

Državni sekretar za Digitalnu agendu Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva Vlade Republike Srbije Jasna Matić 17. maja u Ženevi, na Svetski dan telekomunikacija i informacionog društva, biće imenovana za člana međunarodne Broadband komisije.
Matić je u izjavi za novinare istakla da je pozvana da vodi deo komisije koji se bavi mladima, a to se podudara sa projektima “Digitalna škola” i “Digitalni čas”, kao i sa današnjim obeležavanjem Međunarodnog dana devojčica u informaciono-komunikacionim tehnologijama (IKT).

Ona je navela da Broadband komisija ima veliki zadatak da u vremenu tehnološke revolucije promoviše korišćenje interneta u celom svetu, kako za one zemlje koje su na najnižem stepenu razvoja i koje time prave ogroman iskorak u razvoju, tako i za razvijene zemlje.

Ovo je velika čast za Srbiju i mene, budući da su članovi ove komisije istaknute ličnosti, kao što je vlasnik jednog od najvećih telekomunikacionih operatera Karlos Slim, osnivač “Virdžin grupe” Ričard Brenson i predsednik kompanije “Huavei” Sun Jafang, naglasila je Matić.

Ona je saopštila da Broadband komisiji predsedavaju generalni sekretar Međunarodne telekomunikacione unije Hamadon Ture i generalni direktor Uneska Irina Bokova.

Za našu zemlju je značajno to što se pominje u pozitivnom kontekstu, kao i to da u svetskoj zajednici u bilo kojoj oblasti imamo vodeću ulogu, napomenula je Matić.

Srbija se, kako je istakla, sada pojavljuje kao neko ko ide u korak sa tehnologijom i može da da određen doprinos i na globalnom planu.

Leave a Reply