Categories
Telekomunikacije

Jeftinije telefoniranje bez čekanja na priključak

Zahvaljujući investiciji od 22,5 miliona evra u Srbiji uskoro jeftinije telefoniranje bez čekanja na priključak

Kompanija Greenhouse Telecommunications Holdings B.V. obezbedila finansiranje od 22.500.000 evra i završila dve akvizicije za internet i telekomunikacionu konsolidaciju na zapadnom Balkanu.

Kompanija Greenhouse Telecommunications Holdings prikupila je 22.500.000 evra finansiranja od grupe investitora predvođene Evropskom Bankom za Obnovu i Razvoj (EBRD), za razvijanje vodeće alternative telekomunikacionom operateru fiksne telefonije u Srbiji i na zapadnom Balkanu.

EBRD predvodila je grupu investitora koja je obezbedila Greenhouse Telecommunications Holdings-u 22.500.000 evra, od kojih su početne sume već iskorišćene za kupovinu 100% dva vodeća internet provajdera u Srbiji: Media Works d.o.o. i Neobee.net d.o.o.

Kombinacija Media Works-a i Neobee.net-a stvara čvrstu bazu uz pomoć koje grupa planira da lansira vodeću alternativu operateru fiksne telefonije. Sa preko 10.000 kupaca, raspodeli 3,5 Ghz frekvencija i značajnoj infrastrukturi, ove dve kompanije predstavljaju impresivnog konkurenta na srpskom telekomunikacionom tržištu,“ izjavio je Slobodan Đinović, generalni direktor grupe.

Kompanija ima ambicionzne kapitalne planove sa potpuno finansiranim biznis planom u kome se namerava investicija od 40.000.000 – 50.000.000 evra tokom sledećih osam godina u Srbiji i na zapadanom Balkanu uz pomoć kako organskog rasta tako i daljih akvizicija.

Kombinacijom akvizicija Media Works-a i Neobee.net-a i finansiranja investitora svetske klase kao što je EBRD daje nam stabilnu platformu za lansiranje vodeće alternative operateru fiksne telefonije u Srbiji,“ izjavio je David Schoch, predsedavajući Odbora direktora kompanije Greenhouse Telecommunications Holdings.

Grupa planira da značajno učestvuje u očekivanoj konsolidaciji internet kompanija u Srbiji dok tržište telekomunikacija u Srbiji bude raslo. Michelle Senecal De Fonseca, direktor za telekomunikacije u EBRD-u rekao je: “Ovo finansiranje EBRD-a i drugih investitora pokazuje njihovu posvećenost ne samo investiranju u Srbiji već i podsticanje konkurencije i razvoju digitalne infrastrukture u regionu.

Ta investicija je jasan pokazatelj poverenja investitora u menadžent tim kao i ukupnu strategiju kompanije. Prodor interneta je još uvek ispod proseka sa Zapada usled visokih i skupih potreba investiranja i opšteg manjka konkurencije na tržištu.

Vlasnik i generalni menadžer Media Works-a, Slobodan Đinović ostaće generalni direktor grupe i biće značajan akcionar u Greenhouse Telecommunications Holdings B.V. Vlasnik i generalni direktor Neobee.net-a, Luka Mirković, ostaće u grupi kao strateški direktor.