Telekomunikacije

Kompanija Huawei objavila rezultate poslovanja u prvoj polovini 2011

Prihod od prodaje kompanije Huawei dostigao 98.3 milijarde kineskih juana u prvoj polovini 2011; operativni profit pre oporezivanja dostigao je 12.4 Milijarde kineskih juana

Kompanija Huawei, globalni lider u pružanju rešenja i usluga za informacione i komunikacione tehnologije, objavila je 15. avgusta izveštaj o finansijskom učinku u prvoj polovini 2011. P

rihod od prodaje porastao je za 11 procenata u odnosu na prethodnu godinu, i iznosi 98.3 milijarde kineskih juana, a operativni profit pre oporezivanja dostigo je 12.4 milijarde kineskih juana.

“Huawei-ov učinak u prvoj polovini 2011. godine u skladu je sa našim očekivanjima, a rast je bio stabilan i snažan,” rekla je Keti Meng, finansijski direktor Huawei-ja.

Pored tradicionalnih aktivnosti kompanije u pružanju rešenja i usluga svetskim teleoperaterima, od početka godine Huawei beleži izvanredan uspeh u ICT transformaciji preduzetničkog tržišta i uvođenju novih Cloud computing poslovnih modela. Huawei uređaji su izuzetno dobro prodavani u ovom periodu, sa isporukama za 40 % većim u odnosu na prethodnu godinu, a prodato je više od 72 miliona komada. Prodaja mobilnih telefona porasla je više od 100% zahvaljujući smart telefonima, koji su u centru rasta i isporukama smart telefona zasnovanih na Andrioid platformi.

 

Leave a Reply