Telekomunikacije

Kompanija SBB novi operater fiksne telefonije

Tržište fiksne telefonije od ovog meseca postaje vrlo dinamično. Dobili smo još jednog operatora – SBB, koji se potrudio da bude konkurentan i na ovom polju. 

Pretplata iznosi samo 390 dinara mesečno! Bez daljeg komplikovanja, SBB je vrlo jasno najavio šta se sve dobija za ovaj iznos:

 • Neograničeni besplatni razgovori u SBB fiksnoj mreži
 • Čak 100 besplatnih minuta prema fiksnim mrežama u Srbiji i brojevima ka inostranstvu
 • Besplatne napredne funkcije: identifikacija poziva, brzo biranje, prosleđivanje poziva, skrivanje identifikacije poziva, poziv na čekanju, govorna pošta
 • I još 100 besplatnih minuta ako izaberete Trio paket sa digitalnom televizijom i internetom

Još jedna dobra vest, pored navedenih pogodnosti, su i niske cene poziva.

U bilo koje doba dana i noći svi pozivi ka fiksnim mrežama u Srbiji su 1din/min i 9 din/min za pozive ka mobilnim brojevima u Srbiji. SBB je sveo račune sa inostranstvom na polovinu, trećinu ili čak sedminu dosadašnjih, u zavisnosti koju zemlju pozivate. Za najpopularnije inostrane destinacije, kao što su Nemačka, Austrija, Amerika, Kanada, Francuska, Mađarska i još 70 njih, cena je samo 6 din/min.

„Tržište fiksne telefonije, pa i samo korišćenje fiksnog telefona je pomalo zapostavljeno, jer nije bilo prave konkurencije. Ovo zanemareno tržište  želimo da vratimo u fokus upravo dodatnim koristima koje će naši korisnici imati. Fiksna telefonija u SBB-u će biti i jeftinija i sa sa besplatnim dodacima na pretplatu,“ rekla je Dragica Pilipović Čefi, generalni direktor SBB-a.

SBB fiksnu telefoniju ćete koristiti jednostavno kao i svaku drugu uslugu, uz SBB kabl, ali cena, besplatni razgovori i napredne usluge koje dobijate su nešto što je novina na našem tržištu.

Spoj jeftine fiksne telefonije sa najboljim analognim i digitalnim televizijskim kanalima uz najveći broj HD kanala i kablovskim internetom koji je tehnički stabilniji i brži od ADSL-a čini novi paket Trio mix. SBB je dao ponudu koja se teško odbija, bilo da ste privatni ili poslovni korisnik.

2 thoughts on “Kompanija SBB novi operater fiksne telefonije

 1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

  Ako se na RATELovoj internet stranicii Registar u rubrici Evidencija operatora javnih komunikacionih mreža i usluga, izabru 2 kriterijuma za ograničavanje rezultata, i to: vrsta mreže: javna fiksna telefonska mreža, i vrsta usluge: javna telefonska usluga, – dobiju se samo operatori sa na nazivima: TELEKOM SRBIJA AD, TELENOR DOO i ORION TELEKOM DOO.

  Medjutim, ako se u ovoj evidenciji izabre samo 1 kriterijum za ograničavanje rezultata, i to: vrsta usluge: javna telefonska usluga, – dobija se, tek tada, izmedju ostalih, i operator sa nazivom: SERBIA BROADBAND – SRPSKE KABLOVSKE MREŽE.

  Medju podacima za SERBIA BROADBAND – SRPSKE KABLOVSKE MREŽE, ukljucujuci VIP MOBILE DOO i TELKOM (nije “Telekom Srbija”!), ne moze se naci podatak za vrstu mreze – javna fiksna telefonska mreža, kao sto se taj podatak moze naci za TELEKOM SRBIJA AD, TELENOR DOO i ORION TELEKOM DOO.

  Kako operator bez javne fiksne telefonske mreze, svoje ili tudje (npr. iznajmljene), moze da pruza javnu telefonsku uslugu? Dali je to, u princiipu, moguce?

 2. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

  Dopuna komentara, odnosno napomena:

  Novinari i drugi tekstopisci moraju ubuduce da navode puno ime i prezime dominantnog nacionalnog operatora javne fiksne telefonske mreze – “Telekom Srbija”. Jer, u Srbiji postoji i slican, sluzbeno registrovani operator sa imenom “Telekom” Bela Palanka.

Leave a Reply