Telekomunikacije

Konferencija opunomoćenika izabrala rukovodstvo Međunarodne unije za telekomunikacije

Na Plenarnoj sednici 18. konferencije opunomoćenika u Gvadalahari izabrani su generalni sekretar i zamenik generalnog sekretara Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU). Dr Amadun Ture (HamadounTouré ) iz Malija reizabran je za poziciju generalnog sekretara, dok je Hulin Žao (Houlin Zhao) iz Kine reizabrani zamenik generalnog sekretara.

Obraćajući se učesnicima konferencije posle glasanja, dr Ture je istakao da će posebnu pažnju posvetiti širokopojasnom pristupu i bezbednosti na Internetu. „IKT i telekomunikacije su u srcu društva znanja koje gradimo“, rekao je dr Ture, „a moj san je da svakom stanovniku planete obezbedimo pristup, korišćenje, kreiranje i deljenje informacija, na bezbedan i pristupačan način.“
Malkolm Džonson (Malcolm Johnson) iz Velike Britanije je reizabran za direktora Kancelarije za standardizaciju u telekomunikacijama (Telecommunication Standardization Bureau, TSB).

Fransoa Ransi (François Rancy) iz Francuske je novi direktor Kancelarije za radio-komunikacije (Radiocommunication Bureau), a Brahima Sanu (Brahima Sanou) iz Burkine Faso je izabran za direktora Kancelarije za razvoj telekomunikacija (Telecommunication Development Bureau).

One thought on “Konferencija opunomoćenika izabrala rukovodstvo Međunarodne unije za telekomunikacije

  1. Dejan R. Popovic, dip. inz.

    Nas kandidat Momcilo Simic (70 glasova) izgubio je za jedan glas mesto u Bordu za regulaciju radija, od kandidata iz Kirgizije. Steta.

Leave a Reply