Telekomunikacije

Konferencija opunomoćenika Međunarodne unije za telekomunikacije

19. konferencija opunomoćenika Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU) otvorena je 20. oktobra u Busanu, Republika Koreja, i trajaće do 7. novembra 2014. godine. Konferenciju je otvorio generalni sekretar ITU, Hamadun Ture, a učesnicima se obratila i predsednica Republike Koreje Gen Hje Park.

itu

 

Konferencija opunomoćenika predstavlja ključni događaj na kome zemlje članice odlučuju o budućoj ulozi Međunarodne unije za telekomunikacije, definišući njenu sposobnost da utiče na razvoj informacionih i komunikacionih tehnologija u celom svetu. Održava se svake četiri godine, a najvažnije aktivnosti učesnika su:
· utvrđivanje opšte politike u oblasti IKT,

· usvajanje četvorogodišnjih strateških i finansijskih planova,
· izbori za članove rukovodećeg tima cele organizacije, članove Saveta i članove Odbora za regulativu u oblasti radio-komunikacija.

Internet stranica Međunarodne unije za telekomunikacije sadrži više detalja o Konferenciji:

http://www.itu.int/en/plenipotentiary/2014/Pages/default.aspx

One thought on “Konferencija opunomoćenika Međunarodne unije za telekomunikacije

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Dr Hamadun Ture, generalni sekretar Međunarodne unija za telekomunikacije (http://www.itu.int/en/Pages/default.aspx), u svojoj politickoj izjavi i govoru na plenarnom zasedanju i svecanom otvaranju u ponedeljak, 20. oktobra 2014. izneo je izmedju ostalog i interesantne informacije i podatke o osmogodisnjem rastu IKT sektora u svetu. Vredi procitati taj deo govora na: http://www.itu.int/en/plenipotentiary/2014/statements/file/Pages/opening-ceremony-toure.aspx.

Leave a Reply