Telekomunikacije

Liberalizacija srpskog tržišta telekomunikacija

Cilj NIN Fokusa održanog 16. aprila bio je da se podstakne razgovor sa predstavnicima države o situaciji u sektoru telekomunikacija, državnim podsticajima, olakšicama i poreskoj politici, mogućnostima konsolidacije i napretka ove industrije.

Na skupu su govorili državni sekretar u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Stefan Lazarević, direktor Ratela Milan Janković, šef ekonomskog odeljenja EU delegacije u Srbiji Frek Janmat, predstavnik Nacionalne organizacije potrošača Srbije Goran Papović, profesorka telekomunikacija na Saobraćajnom fakultetu Nataše Gospić, izvršni direktor za operativne poslove u kompaniji Optima Telekom Hrvatska Iva Gržetića, generalni direktora ORION Telekoma Slobodana Đinovića i ekonomista Milan Kovačević.

telekom

 

Učesnici su se glasno zapitali zašto liberalizacija kasni devet godina u odnosu na zakonski propis, ko je najviše izgubio zbog kašnjenja – građani ili operateri, šta prenosom fiksnih brojeva dobijaju građani i da li je liberalizacija potpuna.

Leave a Reply