rasim
Telekomunikacije

Ljajić: Blizu smo dogovora o telekomunikacijama

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je dogovor o telekomunikacijama vrlo blizu.

Posle današnjeg bilateralnog sastanka sa direktorom za zapadni Balkan u Direkciji za proširenje Pjerom Mirelom usaglašen je tekst sporazuma, a sada se očekuje da predstavnici EU u razgovoru sa prištinskim vlastima konačno usaglase taj dokument, rekao je ministar Ljajić.

“Nadam se da smo došli do kompromisnog rešenja, ukoliko opet ne bude novih iznenađenja i novih predloga. U svakom slučaju, trudili smo se da dođemo do izbalansiranog teksta pa da nastavimo razgovor kroz implementacione grupe kako bi sporazum bio u potpunosti pretočen u relanost”, rekao je Ljajić novinarima u Briselu.

rasim

On je precizirao da je delegacija Beograda saglasna da zajednički radi na tome da Kosovo dobije pozivni broj, a u naredna tri meseca, kako je objasnio, pronaći će se modalitet, a to rešenje mora da bude primenjeno do 2015. godine.

Ljajić je rekao i da, što se tiče “Telekoma”, stoji dogovor da se daju dozvole za postojeće bazne stanice na Kosovu i Metohiji kako bi “Telekom” mogao nesmetano da funkcioniše do raspisivanja tendera.

Na tom tenderu, dodao je, učestvovaće i “Telekom”, a sam tender bi trebalo da bude raspisan po međunarodnim standardima.

Leave a Reply