Telekomunikacije

Ministar posetio kompaniju “Motorola” u Tel Avivu

Prvi potpredsednik-zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić započeo je danas trodnevni boravak u Izraelu posetom kompaniji “Motorola” u Tel Avivu, sa kojom MUP u poslednjih šest godina ima ugovor o strateškoj saradnji.

Dačić je tom prilikom istakao da je za Ministarstvo unutrašnjih poslova saradnja sa “Motorolom” veoma značajna zbog razvoja telekomunikacionog sistema i tetra-sistema, čiji će završetak biti od interesa za čitav bezbednosni sistem Srbije.

U kompaniji “Motorola” ministru Dačiću predstavljena su najnovija tehnološka dostignuća u opremi za policijske snage.

On je naveo da je cilj posete Izraelu potpisivanje sporazuma o policijskoj saradnji MUP-a Srbije i Ministarstva javne bezbednosti Izraela koji se, između ostalog, odnosi na borbu protiv terorizma, reagovanje u vanrednim situacijama i graničnu policiju.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije rekao je da će u Izraelu razgovarati sa ministrom unutrašnjih poslova Elijem Išajijem, ministrom javne bezbednosti  Jicakom Aharonovičem, direktorom policije Dudijem Koenom, kao i sa ministrom spoljnih poslova Avigdorom Libermanom.

Dačić je ocenio da je ova poseta prilika za jačanje veza između dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova i javne bezbednosti.

Leave a Reply