Telekomunikacije

Ministarstvo telekomunikacija podržalo odluku RATEL-a

Ministarstvo trgovine i telekomunikacija Srbije podržalo je u sredu odluku Republičke agencije za elektronske komunikacije da se rok za uvođenje prenosivosti brojeva fiksnih telefona odloži za april 2014

U izjavi agenciji Beta u tom ministarstvu su rekli da podržavaju Ratel, kao nezavisnog regulatora, u nastojanju da pronadje optimalno rešenje kako bi se što pre započela prenosivost brojeva i u fiksnoj telefoniji, “uz definisanje realnih rokova, a sagledavajući sve objektivne okolnosti”.

ratel

Prema informacijama agencije Beta, Ratel je uputio operaterima fiksne telefonije u Srbiji predlog kojim se rok za uvodjenje prenosivosti fiksnih brojeva odlaže za april 2014. godine.

Primena pravilnika o prenosivosti brojeva u fiksnoj telefoniji trebalo je da počne 1. decembra 2012. godine, ali je odložena jer državna kompanija Telekom Srbije, koji ima najveće učešće na srpskom tržistu fiksne telefonije, nije bio spreman za to.

U Ministarsvu trgovine i telekomunikaicjia Srbije su izrazili žaljenje što prenosivost brojeva u fiksnoj telefoniji nije mogla početi 1. decembra 2012, ali su istakli da su definisanje preciznih i tačnih rokova za realizaciju odredjenih procesa osnovni preduslov za stvaranje predvidivog tržišnog ambijenta.

2 thoughts on “Ministarstvo telekomunikacija podržalo odluku RATEL-a

  1. Aca

    Телеком никада неће бити спреман. Живи били па видели.

Leave a Reply