Telekomunikacije

Modernizovano srce poštanskog sistema

Predsednik Vlade Republike Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da preduzeće PTT Srbija predstavlja primer javnog preduzeća koje veštom poslovnom politikom uspeva da ostvari profit i opstane na liberalizovanom tržištu, pri čemu investicije finansira iz sopstvenih izvora.

Cvetković je na svečanosti povodom obeležavanja završetka građevinskih radova na Glavnom poštanskom centru Beograd istakao da je ovaj projekat Vlada proglasila za strateški jer će ovo čvorište, “srce poštanskog sistema”, povezano sa onim u Novom Sadu i Nišu, omogućiti automatsko razvrstavanje pošiljki za čitavu Srbiju.

Prema njegovim rečima, za svaku je pohvalu to što PTT Srbija vodi računa o ravnomernom regionalnom razvoju i za radove angažuje domaće firme.

Ovo preduzeće ima dobru poslovnu viziju, ocenio je on i dodao da će uvođenjem automatskog razvrstavanja pošiljki PTT Srbija dati puni doprinos modernizaciji javnog sektora.

Cvetković je podsetio na to da su 24. decembra 2010. godine, kada je postavljan kamen temeljac za izgradnju Glavnog poštanskog centra Beograd, Vlada i PTT Srbija imali plan da se do proleća završi građevinski deo radova.

Današnja svečanost, kako je istakao, predstavlja potvrdu toga da su se ti planovi i ostvarili u planiranim okvirima.

Direktor PTT Srbija Goran Ćirić rekao je da je izgradnja beogradskog centra, površine 28.000 kvadratnih metara, prvi preduslov da pošta iz današnjih uslova razvrstavanja pošiljki kao u 19. veku uđe direktno u 21. vek po visokim standardima koji su postavljeni.

Ćirić je ukazao na to da je odluka o gradnji tog centra doneta još 1971. godine, uz napomenu da je završetkom građevinskih radova, pri čemu je preostalo još samo njegovo opremanje, postalo jasno da je ovaj centar napravljen i za buduće generacije poštara.

Glavni poštanski centar Beograd nalazi se u Zemunu, blizu Koridora 10, a prostire se na 5,6 hektara nekadašnjeg vojnog objekta, bombardovanog 1999. godine.

U njegovu izgradnju, kao i rekonstrukciju 2.200 kvadratnih metara i dogradnju novih 2.300 kvadratnih metara prostora u Novom Sadu i rekonstrukciju 4.800 kvadratnih metara u Nišu, PTT Srbija je uložila 40 miliona evra.

One thought on “Modernizovano srce poštanskog sistema

  1. Aca

    Džaba im sve to kada i dalje pošiljke raznose samo do 15 časova i pri tome se čude kako to da nikoga nema kod kuće, ostavljajući poruke da će sutra doći u isto vreme.

    Kakav je to bezobrazluk. Šta misle, da smo svi penzioneri?!

    Platiš im uslugu donošenja i još moraš da ideš do pošte!!! Pa to valjda ima samo u Srbiji.

Leave a Reply