Telekom Srbija
Telekomunikacije

Napredak u pregovorima o telekomunikacijama

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je danas da su Beograd i Priština postigli napredak u oblasti telekomunikacija, međutim i dalje je otvoreno pitanje pozivnog broja.

“Postoji napredak i bukvalno cela razlika se svela na jednu jedinu reč, mi smatramo da reč ‘jedinstven’, a odnosi se na pozivni broj, nema potrebe da stoji u tekstu sporazuma”, rekao je Ljajić.

Telekom Srbija

Telekom Srbija

Ta reč je, kako kaže, suvišna i u perspektivi može da predstavlja ograničenje za telekomunkacione operatere u sklapanju međusobnih sporazuma.
“Samo je u tome razlika, sve drugo je manje-više dogovoreno i mi sporazum imamo, ukoliko se ta reč izbaci iz teksta”, rekao je Ljajić.

Kosovski premijer Hašim Tači danas je na sednici vlade izjavio da su pitanja energetike i telekomunikacija, što se tiče Kosova i EU zatvorena, a da se sada čeka da Srbija do 8. avgusta prihvati sporazume u te dve oblasti.

Kako je saopšteno iz kosovske vlade, Tači je na sednici rekao i da je na poslednjem susretu u Briselu postignut napredak oko organizacije lokalnih izbora 3. novembra.

Leave a Reply