Telekomunikacije

Neophodno ulaganje u razvoj mladih stručnjaka u oblasti telekomunikacija

Državni sekretar za Digitalnu agendu Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva Jasna Matić primila je danas petnaest studenata koji su učesnici programa „Budi Vip student“. U saopštenju tog ministarstva navodi se da su studenti ovu priliku iskoristili za to da se upoznaju sa radom u administraciji Republike Srbije i da na jedan dan „vode“ kabinet Digitalne agende.

Matić je istakla da je ulaganje u mlade i njihovo obrazovanje i pružanje prilike da steknu radno iskustvo zadatak svih nas.

Ona je izrazila zadovoljstvo time što je ugostila studente tehničkih, ekonomskih i drugih poslovnih usmerenja i što im je pružena prilika da kažu kako oni vide budućnost u ovom sektoru.

Predsednik Upravnog odbora kompanije „Vip mobajl“ Tanasis Kacirumpas je naglasio da je pored ulaganja u telekomunikacionu infrastrukturu i opremu neophodno konstantno ulagati i u obrazovanje mladih stručnjaka koji će razvijati oblast telekomunikacija u Srbiji i omogućiti primenu savremenih tehnologija.

Uprava za Digitalnu agendu otvorena je za saradnju sa svim organizacijama koje žele da zainteresuju mlade za učešće u ovoj oblasti.

Resorno ministarstvo je izrazilo zahvalnost kompaniji „Vip mobajl“ koja uspešno izvodi četvrtu generaciju “VIP studenata“ koji su svoje potencijale usmerili na telekomunikacije, budući da je to pravi način da se obezbedi budući razvoj ovog sektora.

Zbog toga je Ministarstvo ukazalo poverenje ovim mladim ljudima i omogućilo im da na jedan dan vode kabinet sekretara za Digitalnu agendu. Projekat “Budi Vip student” kompanija „Vip mobajl“ pokrenula je u novembru 2007. godine sa ciljem da investira u obrazovanje i oblikovanje budućih eksperata u oblasti telekomunikacija na tržištu Srbije.

Ovu ideju su od samog početka podržali Uprava za Digitalnu agendu, univerziteti i fakulteti sa pravom učešća u projektu i brojne studentske organizacije.

“Budi Vip student” proglašen je za najbolji projekat u kategoriji inovacija na svečanoj dodeli evropskih nagrada za volontiranje zaposlenih na nacionalnom nivou, u organizaciji Foruma poslovnih lidera i Smart kolektiva, dodaje se u saopštenju.

3 thoughts on “Neophodno ulaganje u razvoj mladih stručnjaka u oblasti telekomunikacija

 1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

  Kakvi “vip studenti”, kakvi bakraci. Svi studenti koji u razumnom roku zavrse elektrotehnicke fakultete su “vip studenti”. Nema diskriminacije. Ona je ustavom zabranjena.

 2. Redakcija Post author

  TO nisu VIP (vrlo važni) sudenti, već je ono VIp naziv kompanije koja ih stipendira.

 3. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

  Postovana redakcijo,

  Ako su to samo studenti koje stipendira “Vip mobile”, onda bi ih valda trebalo zvati “stipendisti ‘Vip mobile”‘.

  (Interaktivni) pozdrav,
  Dejan Popovic

Leave a Reply