Telekomunikacije

Neuspeli tender za Telekom rezultat korupcije

Savet za borbu protiv korupcije ocenio je da bi Vlada Srbije morala da objavi koliko je koštao neuspeli pokušaj prodaje Telekoma. Savet traži da se utvrdi ko je odgovoran za “nestručno vođenje tog tendera, koji je naneo štetu kompaniji i Srbiji”.

Kako se navodi u saopštanju, neobjavljivanje minimalne cene za 51 odsto akcija Telekoma Srbije u tenderskom oglasu dovelo je u zabludu potencijalne kupce i građane i dovelo do toga da ponudu dostavi samo jedna kompanija.

“To što su Radna grupa za prodaju Telekoma Srbije i Vlada, na kraju, ipak odustali od prodaje tog preduzeća, ne znači da u postupku za prodaju nije bilo korupcije, kako to poslednjih dana najviši predstavnici vlasti pokušavaju da predstave građanima Srbije”, ocenio je Savet.

Savet za borbu protiv korupcije optužio je Vladu Srbije da je namerno izostavila minimalnu cenu iz oglasa za prodaju 51 odsto akcija Telekoma Srbije kako bi isključila konkurenciju. (Radio 021)

One thought on “Neuspeli tender za Telekom rezultat korupcije

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Savet za borbu protiv korupcije je bio, iz “sve snage”, protiv prodaje “Telekoma Srbija”. Zasto sada mesa korupcija u ovaj slucaj, kada je postignut zeljeni rezultat – dominantni operator nije prodat?

Leave a Reply