E-servisi · Telekomunikacije

Novi elektronski servisi pošte za privredu Beograda

Pošta Srbije i Privredna komora Beograda potpisali su 16 juna  Protokol o saradnji sa  ciljem da se kompanijama članicima ove privredne asocijacije omoguće uvođenje novih informatičkuh rešenja i tehnologija, razvijenih i podržanih od  JP PTT Saobraćaja Srbija.

Nove usluge obezbediće jednostavnije procedure i jevtinije poslovanje, a među najvažnijim su implementacija i korišćenje kvalifikovanog elektronskog  potpisa, korišćenje Interneta pod posebnim uslovima, masovne personalizovane štampe, Biznis paketa, EMC i ostalih novih Poštinih servisa.

Protokolom je predviđeno i da Provredna komora Beograda koristi hardverska  infrastrukturu ovog javnog preduzeća  i druge kapacitete u vidu razvoja specijalizovanih aplikativnih rešenja i hosting aplikacija.

Tim povodom zamenik generalnog direktora JP PTT Srbija Miloš Miščević je istakao da ovakva saradnja ne donosi korist samo  beogradskoj privredi, već i građanima koji koriste proizvode i usluge domaćih preduzeća. On je podsetio da je država poverila Pošti Srbije da  elektronski umreži državne institucije i napomenuo da Pošta taj zadatak realizuje  kroz ponudu  servisa koji su  tržišno konkurentni ne samo u pogledu kvaliteta već i cene.

Ivana Zeljković, generalni sekretar Privredne komore Beograda je ocenila da je potpuno prirodno da dve najstarije institucije u Srbiji potpišu ovakav protokol i intenziviraju saradnju. S obzirom da  Komora  broji više od 50.000 članica, što je gotovo polovina aktivnih preduzeća  u Srbiji, jasno je koliku važnost ima ova saradnja za efikasnije i bezbednije poslovne procedure, kao i za podizanje ukupnog novoa poslovanja domaće privrede, zaključila je Zeljković. (IKT servis)

Leave a Reply