Telekomunikacije

Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vredni preko 11 miliona evra

U junu i julu Ericsson Nikola Tesla beleži nastavak izvoznih aktivnosti uz niz ugovora u susednim državama Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, kao i na tržištu Zajednice Nezavisnih Država. Ugovori su vredni preko 11 miliona evra

Za T-Mobile Crna Gora ugovorena je isporuka opreme za proširenje druge i treće generacije mobilnih mreža (2G i 3G ), dodatna transmisijska oprema i usluge te osavremenjeni naplatni sistem. Za T-Com Crna Gora ugovorena je isporuka opreme potrebne za proširenje fiksne širokopojasne pristupne mreže u Crnoj Gori.

Sa bosansko-hercegovačkim operaterom HT Mostar Ericsson Nikola Tesla ugovorio je proširenje mobilne mreže novim baznim stanicama uz nadogradnju 3G funkcionalnostima. Takođe je ugovoreno proširenje transmisijske mreže te niz usluga. Postavljanje  i potpuna funkcionalnost mreže planirana je do kraja godine.

Na tržištu Zajednice Nezavisnih Država potpisano je više ugovora koji obuhvataju fiksne i mobilne te poslovne sisteme. Tako je, među ostalima, potpisan ugovor vezan za proširenje postojećih GSM, radio i transmisijskih mreža te ugovori u području profesionalnih usluga.

U Kazahstanu je potpisan ugovor na polju poslovnih sistem gde je Ericsson Nikola Tesla sa kompanijom Intelligent Computer Services potpisao ugovor o isporuci IP orijentisanih rešenja za poslovne korisnike, te podizanju postojećih centrala na viši nivo. Ugovor vezan za transmisijske sistem potpisan je i sa kompanijom Bikada, a Transtelecomu će za potrebe Kazahstanske železnice biti isporučena transportna telekomunikacijska mreža SDH. Sa kirgistanskim nacionalnim operatorom Kyrgyz Telecomom potpisan je ugovor vezan za proširenje i modernizaciju fiksne međunarodne mreže u Biškeku.

Mr. sc. Gordana Kovačević, predsednica Ericssona Nikole Tesle, prokomentarisala je niz potpisanih ugovora: “Sa obzirom da je u ovim zahtevnim vremenima sve teže finalizovati brojne marketinško-komercijalne aktivnosti na tržištima koja su zahvaćena krizom, posebno nas raduju novi izvozni poslovi koje smo ugovorili u letnim mesecima. To nas ohrabruje te podstiče da sa još više energije nastavimo rad na svim našim tržištima. Naš je zadatak da bez obzira na aktuelnu situaciju učinimo sve što možemo u ostvarenju čim boljih poslovnih rezultate kompanije i pomognemo savremenom tehnologijom, rešenjima i uslugama te odgovarajućim poslovnim modelima saradnje svim našim kupcima i partnerima da zadrže svoju konkurentnost”.

Leave a Reply