Telekomunikacije

Novi stručnjaci u timu Telekoma Srbija

Tim Telekoma Srbija od sredine marta biće osnažen novim zaposlenima koji su izabrani na javnom oglasu za prijem 75 stručnjaka u svojim oblastima. Njihov dolazak u kompaniju i početak rada obeležen je svečanim prijemom na kojem su predstavnici menadžmenta, predvođeni generalnim direktorom Brankom Radujkom, novim zaposlenima poželeli dobrodošlicu.

Predstavljajući menadžment, generalni direktor Branko Radujko, je izjavio da je Telekom Srbija kao odgovorna kompanija značajno smanjila broj zaposlenih u prethodnom periodu, a da nikoga nije otpustila, kao i da je, istovremeno, uspela da unapredi obrazovnu i starosnu strukturu zaposlenih.

Na javni konkurs za 75 radnih mesta prijavilo se 4020 kandidata. U procesu odabira, kriterijumi za izbor kandidata bili su obrazovni profil koji zahteva specifično radno mesto, nivo znanja engleskog jezika i informatičko znanje, zatim stručna znanja, veštine kao i odgovarajuće iskustvo. Telekom Srbija je po sprovedenom postupku profesionalne selekcije odabrao najbolje saradnike koji će biti angažovani na različitim pozicijama. Najveći broj angažovan je u oblasti ekonomije, marketinga, i informaciono-komunikacionih tehnologija, zatim u oblasti ljudskih resursa, strategije, interne revizije, kao i na pravnim i logističkim poslovima.

Telekom Srbija raspisao je javni oglas u septembru prošle godine. Nakon obavljenog procesa regrutovanja i selekcije koji se odvijao u nekoliko faza, u skladu sa savremenim iskustvima u ovoj oblasti, odabrani su kandidati koji su saglasno potrebama naše kompanije procenjeni kao najbolji.

Leave a Reply