Telekomunikacije

Novi ugovor Ericssona Nikole Tesle vredan 5,8 miliona dolara

Najveći telekomunikacijski operator u Bosni i Hercegovini, BH Telecom i Ericsson Nikola Tesla potpisali su još jedan ugovor na području GSM tehnologije, vredan skoro 6 miliona doalra, a realizacija projekta počinje odmah.

Predmet ugovora je proširenje infrastrukture mobilne mreže druge generacije što je preduslov za povećanje korisničke baze. Ovaj ugovor predstavlja kontinuitet u odnosima BH Telecoma i Ericssona Nikole Tesle i očekivani je sled u stalnom razvoju i unapređenju mreže BH Telecoma te osigurava krajnjim korisnicima brže i kvalitetnije komuniciranje, te dostup informacijama bez obzira na mesto i vreme.

„Veoma sam zadovoljna nastavkom saradnje Ericsson Nikole Tesle sa BH Telecomom u području mobilne telefonije. Osnova je za još veće zajedničke projekte sa našim strateškim kupcem na daljoj modernizaciji mobilne mreže u Bosni i Hercegovini. Ericsson Nikola Tesla ovim ugovorom dodatno osnažuje svoj položaj među isporučiteljima komunikacijskih rešenja, usluga i opreme na području mobilne telefonije i sistemske integracije”, naglasila je mr.sc. Gordana Kovačević, predsednica Ericssona Nikole Tesle.

Leave a Reply