Telekomunikacije

Novi ugovor Ericssona Nikole Tesle vredan preko 12 miliona $

Ericsson Nikola Tesla i beloruski operator fiksne telefonije Beltelecom potpisali su u Minsku ugovor o isporuci opreme za proširenje kapaciteta internet infrastrukture u vrednosti od preko  12 miliona doalra, a Ericsson Nikola Tesla obezbediće i usluge podrške.

Opremu za izvođenje ovog složenog projekta Ericsson Nikola Tesla isporučiće do kraja aprila ove godine. Ugovor je od strane Beltelekoma potpisao generalni direktor Tikar K.S. a u ime Ericssona Nikole Tesle, regionalni direktor i predstavnik Ericssona u Belorusiji, Zvonko Bićanić.

Gordana Kovačević, predsednica Ericssona Nikole Tesle prokomentarisala je ovaj značajan posao: “Zaključeni ugovor ostvaren je u jakoj konkurenciji i nakon složene procedure koja je uključivala i proveru kompletnoga rešenja u sistemu mreže Beltelecoma. Ovo rešenje Beltelecomovim korisnicima nudi novi nivo usluga te predstavlja temelj za zahtevne usluge poput IPTV-a. Realizacija projekta omogućiće i povezivanje daleko većeg broja korisnika Beltelecoma nego do sada”.

Leave a Reply