Telekomunikacije

Novi ugovori Ericsson Nikole Tesle u Rusiji vredni 3,5 miliona dolara

ericsson_logo_darkblueEricsson Nikola Tesla ugovorio je nove izvozne poslove u Zajednici Nezavisnih Država ukupne vrednosti više od 3,5 miliona dolara.

Sa operatorom Kodotel ugovorena je početna etapa uvođenja GSM sistema u gradu i regiji Voronjež. Do sada je Ericsson Nikola Tesla sarađivao sa Kodotelom na izgradnji njihove fiksne mreže, a ovim ugovorom proširuje se dosadašnja uspešna saradnja i na njihovu novu GSM mrežu. Isporuka opreme planira se za treći kvartal, a puštanje GSM sistema u rad u četvrtom kvartalu ove godine.

Sa kupcem Megafon iz Moskve potpisan je ugovor o podizanju njihove centrale u Moskvi na viši nivo, kao i njeno proširenje novim medijskim pristupnicima za IP mrežu. Na dalekom istoku Rusije za železničku kompaniju DVŽD ugovoreni su poslovni sistemi sa najmodernijim IP rešenjima za poslovne korisnike u pet gradova ove daleke ruske regije.

Ugovore je prokomentarisala Gordana Kovačević, predsednica Ericssona Nikole Tesle: „Novi poslovi na ruskom tržištu zaključeni su u snažnoj konkurenciji. Najsavremenija rešenja i oprema uz mnogobrojna iskustva naših stručnjaka u različitim zahtevnim projektima rezultovali su izborom nas kao isporučilaca. I u budućnosti ćemo se truditi da zadržimo postojeće zadovoljne kupce, te da dodatno proširimo listu kupaca i na ovom izazovnom tržištu“.

Leave a Reply