Telekomunikacije

Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle i BH Telecoma vredni 6,5 miliona dolara

Najveći telekomunikacioni operator u Bosni i Hercegovini, BH Telecom i Ericsson Nikola Tesla potpisali su nove ugovore vredne 6,5 miliona doalra. Ugovori su vezani za proširenje 3G mreže, kao i nadogradnju jezgrenog dela mreže BH Telecoma.

Proširenje 3G mreže potvrđuje zadovoljstvo BH Telecoma saradnjom sa Ericssonom Nikolom Teslom u inicijalnoj fazi uvođenja 3G tehnologije. Ugovor uključuje isporuku, instalaciju i integraciju opreme tj. ugovoren je po principu „ključ u ruke“. Nadogradnja jezgrene mreže dodatna je potvrda snage Ericssona Nikole Tesle na području sistemske integracije, te jakih kompetencija kompanijskih stručnjaka. Realizacija projekata počinje odmah.

Mr.sc. Gordana Kovačević prokomentirsala je potpisane ugovore: “Drago mi je da ćemo, na temelju daljnjeg širenja 3G mreže BH Telecoma, omogućiti ponudu naprednih 3G usluga daleko većem broju građana Bosne i Hercegovine. Rezultat je to strateške opredeljenosti BH Telecoma za uvođenje novih tehnologija, a istovremeno i naše odlične međusobne saradnje“.

Leave a Reply