Telekomunikacije

Od 1. avgusta poskupljuje pretplata u fiksnoj telefoniji

Prema odluci Republičke agencije za elektronske komunikacije (Ratel), cena mesečne pretplate biće povećana sa 457,8 na 507,4 dinara, uključujući PDV, a biće i povećan broj besplatnih impulsa sa 150 na 300.

Kako je objavljeno na sajtu Telekoma (www.open.telekom.rs), od početka avgusta minut razgovora u lokalnom saobraćaju će poskupeti zbog skraćivanja impulsa, dok će razgovori u međumesnom saobraćaju pojefiniti.

Cena impulsa u mesnom saobraćaju ostaće ista – 0,4771 dinara, ali doći će do skraćenja impulsnog intervala na 52 sekunde u “slabom saobraćaju”, odnosno na 26 sekundi u “jakom saobraćaju”.

Tako će nova cena minuta u “slabom saobraćaju” biti 54 pare, a u “jakom saobraćaju” 1,09 dinara, naveo je Telekom. Od 1. avgusta će pojeftiniti telefoniranje u medjumesnom saobraćaju, pa će cena minuta biti 83 pare u “slabom”, a 1,66 dinara u ,”jakom saobraćaju”.

One thought on “Od 1. avgusta poskupljuje pretplata u fiksnoj telefoniji

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Kao sto nacionalno regulatorno telo RATEL ima svoj Upravni odbor, tako i ncionalna eksploataciona organizacija “Telekom Srbija” ima svoj Upravni odbor. Medjutim, u trzisnoj privredi, Upravni odbor RATEL-a ne moze odlucivati umesto Upravnog odbora “Telekoma Srbija” o tako vaznoj stvari kao sto je (veliko) povecanje cena usluga dominantnog operatora. Ovakvo ponasanje pokazuje da mi jos imamo plansko a ne samoregulativno trziste. Sta nam je uopste trebao “Telenor” da sa “Telekomom” pravi duopol, ako od takve konstrukcije korisnici nemaju fajde, vec samo stetu. Bas je ovaj svet nakrivo nasadjen.

Leave a Reply