Telekomunikacije

Poseta Tesla Memorial Society Ministarstvu telekomunikacija

William H. Terbo (Trbojević), poslednji živi rođak Nikole Tesle i izvršni sekretar Tesla Memorial Society, Inc., posetio je danas Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

Tom prilikom održan je sastanak sa državnom sekretarkom Tatjanom Matić na kome su razmatrane mogućnosti buduće saradnje resornog ministarstva i Tesla Memorial Society, Inc. na promociji dela i značaja Nikole Tesle.

Gospođa Matić je istakla „da je posebna obaveza svih nas da podržimo inicijative koje će doprineti što većoj afirmaciji dela Nikole Tesle i značaja koji su njegovi patenti imali u stvaranju modernog tehnološkog sveta. Jedino će tako sadašnje i buduće generacije znati da čuvaju uspomenu na jednog od najznačajnijih ljudi u savremenoj istoriji sveta.“

Sastanku su takođe prisustvovali Nebojša Vasiljević pomoćnik ministra, Sava Savić pomoćnik direktora Uprave za digitalnu agendu, Dejan Šmigić direktor JP „Emisiona tehnika i veze“ i Momčilo Simić savetnik za medjunarodne odnose u JP „Emisiona tehnika i veze“.

Leave a Reply