Telekomunikacije

Potpisivanje protokola o saradnji “Univerzijade 2009” i “Telekoma Srbija”

telekom srbijaPovodom potpisivanja protokola o saradnji “Univerzijade Beograd 2009” i preduzeća za telekomunikacije “Telekom Srbija“, potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije i predsedavajući Organizacionom komitetu “Univerzijade 2009” Božidar Đelić govoriće na konferenciji za novinare u petak, 6. februara, u 11 časova, u zgradi Vlade, Nemanjina 11.

Protokol će potpisati generalni direktor “Telekoma Srbije” Branko Radujko i generalni direktor “Univerzijade Beograd 2009” Zoran Jovanović. Ovim protokolom “Telekom Srbija” obezbeđuje sredstva u vrednosti od 20 miliona dinara za realizaciju ovog velikog događaja.

Protokol o saradnji podrazumeva angažovanje tehnoloških platformi i stručnih timova i pokriće veliki broj oblasti od kojih su najznačajnije realizacija lokalnih mreža i infrastrukture za povezivanje svih objekata, njihovo objedinjavanje u jedinstvenu telekomunikacionu infrastrukturu preko koje će se realizovati servisi kako za potrebe Univerzijade, tako i nacionalne televizije.

Takođe, ovim protokolom biće i obezbeđena podrška u oblasti dizajna i integracija informacionog sistema “Univerzijade”, kao i nabavka celokupnog hardvera neophodnog za realizaciju ovako složenog događaja, pri čemu će “Telekom Srbija” značajno podržati i marketinške i promotivne aktivnosti “Univerzijade Beograd 2009”.

Leave a Reply