Telekomunikacije

Romtelecom poverava upravljanje svojom mrežom Ericssonu

Petogodišnji ugovor za upravljanje mrežom operatora povećava efikasnost i umanjuje troškove. Oko 400 zaposlenih u Romtelecomu preći će u kompaniju Ericsson od 11. januara 2010.

Antenna satellitare RomtelecomRomtelecom će moći da se usredsredi na pružanje novih i inovativnih usluga svojim pretplatnicima, što je rezultat petogodišnjeg ugovora o upravljanju mrežom operatora sa kompanijom Ericsson. Rumunski operator od 11. januara 2010. godine prepušta Ericssonu odgovornost nad delom aktivnosti na terenu.

Jorgos Ioanidis, generalni direktor Romtelecoma kaže: „Ovo strateško partnerstvo je u skladu sa našom posvećenošću da postanemo još efikasniji operator i da nastavimo da lansiramo nove i inovativne usluge u oblasti prenosa glasa, podataka, širokopojasnog interneta i TV usluga našim korisnicima.“

Valter D’Avino, direktor sektora za uslugu upravljanja mrežom operatora u kompaniji Ericsson, kaže: „

Ovim ugovorom iniciran je prvi projekat upravljanja mrežom operatora za Ericsson u Rumuniji. Ericsson će preuzeti odgovornost za popravke i preventivno održavanje sistema za centrale i napajanje. Kao rezultat ovog ugovora, oko 400 zaposlenih u Romtelecomu postaće zaposleni u Ericssonu i na taj način ojačati organizaciju globalnih usluga u kompaniji Ericsson.

Leave a Reply