Telekomunikacije

RRA deli dodatne frekvencije

Zamenik predsednika Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) Goran Karadžić najavio je danas da će polovinom jula biti raspisani konkursi za dodatne frekvencije u Srbiji.

Karadžić je na skupu “Vladavina prava – odgovornost i kontrola vlasti” na Fakultetu za evropske pravno-političke studije u Sremskoj Kamenici objasnio da će konkurs biti raspisan jer je utvrđeno da postoji mogućnost za raspodelu dodatnog broja frekvencija. On je kazao da u Srbiji danas ima 467 legalnih emitera, ali da u etru ponovo ima sve više “pirata”. Karadžić je odbacio kritike javnosti na račun RRA i rekao da to regulatorno telo nema zakonske mogućnosti za efikasnije obračunavanje sa piratskim radio i televizijskim stanicama.

“Mi ne možemo s teškim naoružanjem da upadnemo u neku stanicu, da im zaplenimo opremu i zabranimo rad”, kazao je Karadžić. Založio se za izmene Zakona o telekomunikacijama i Zakona o radio-difuziji, koje bi omogućile da RATEL i RRA efikasnije rešavaju probleme nelegalnih emitera.

“Nadam se da će te izmene biti donete što pre, kako bi se ove ozbiljne anomalije razrešile”, rekao je Karadžić. Današnji skup održava se uz podršku nemačke fondacije “Konrad Adenauer”.

Leave a Reply