Telekomunikacije

Samo jedna ponuda za kupovinu Telekoma

Telekom Austrija jedini je dostavio ponudu od 1,4 milijarde evra na međunarodnom tenderu za prodaju 51 odsto kapitala Telekoma Srbija. Na javnom otvaranju ponuda „Telekom Austrija” ponudio je 950 miliona evra za kapital „Telekoma Srbija” i 450 miliona evra za investicije.

Ponuda „Telekoma Austrija” stigla na vreme, da će u narednih pet dana radna grupa za prodaju 51 odsto akcija „Telekoma Srbija” doneti konačnu odluku i da će se 28. marta izjasniti o valjanosti ponude. S druge strane, Vlada Srbije je za 51 odsto kapitala „Telekoma” tražila minimalne 1,4 milijarde evra, pa se procenjuje da tender neće biti uspešan.

Austrijska kompanija nudi drugačije uslove, a uslovne ponude moraju biti odbačene. Rok za dostavljanje obavezujućih ponuda istekao je juče u 14 sati, a tender je raspisan 20. oktobra 2010. godine. Potencijalni kupci su ranije obavešteni da će Vlada Srbije prodati 31 odsto kapitala uz 20 odsto akcija grčkog OTE-a, koliko ta kompanija odranije poseduje u „Telekomu Srbija”.

One thought on “Samo jedna ponuda za kupovinu Telekoma

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    „Telekom Srbija“ i „Telekom Austrija“ su u vecinskoj svojini Republike Srbije i Republike Austrije. Republika Srbija namerava da proda tu svoju imovinu Republici Austriji, a Republika Austrija zeli da kupi tu imovinu od Republike Srbije?!

    O cemu se onda radi? Da li se radi o “pogadjanju” oko kupo-prodajne cene?

    Da li su informacije o ovoj kupo-prodaji informacije od javnog znacaja?

Leave a Reply