Telekomunikacije

SBB spreman za prenosivost broja u fiksnoj telefoniji

SBB u potpunosti je spreman za 1. april kada korisnici fiksne telefonije u Srbiji dobijaju mogucnost prelaska iz jedne mreze u drugu uz mogucnost zadrzavanja svog broja fiksnog telefona.

 

Pozdravljamo odluku RATEL-a da od 1. aprila usluga prenosa broja u fiksnoj telefoniji bude u potpunosti omogucena. SBB vec nudi fiksnu telefoniju u okviru svojih usluga. S obzirom da je nas cilj da korisnici na jednom mestu dobiju sve neophodne telekomunikacione usluge, te da smo dugo cekali na mogucnost prenosa broja u fiksnoj telefoniji, svim korisnicima koji zele da prenesu svoj fiksni broj u mrezu SBB-a, omogucicemo jednostavnu i brzu proceduru u vidu jednog koraka – podnosenje zahteva. Sve ostalo je na nama.” – istakla je Dragica Pilipovic Chaffey, generalna direktorka SBB-a.

SBB logo

Mogucnost prenosa broja u fiksnoj telefoniji je usluga koja ce nesumnjivo doprineti razvoju trzista, povecanju konkurencije i omoguciti korisnicima da se za odredjenog operatora odluce samo na osnovu kvaliteta usluge, cene i dobrog odnosa prema korisnicima, a ne vise na osnovu vezanosti za broj koji imaju.

 

Prenosivost broja u fiksnoj telefoniji praksa je koja vec godinama postoji u zemljama EU i zemljama u okruzenju i predstavlja osnovnu regulatornu obavezu u cilju stvaranja zdrave konkurencije i liberalizacije na trzistu fiksne telefonije. Od 1. aprila ce i stanovnici Srbije imati priliku da odaberu fiksnog operatora na osnovu svojih zelja i potreba.

 

U ponedeljak, 3. marta u prostorijama RATEL-a, potpisan je Protokol o implementaciji Pravilnika o prenosivosti broja u javnim telefonskim mrezama na fiksnoj lokaciji.

Leave a Reply