telekom
Telekomunikacije

Što pre do dogovora o telekomunikacijama

Predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da ne postoji rok za postizanje dogovora Beograda i Prištine o pitanju telekomunikacija, ali je ukazao na to da je u obostranom interesu da što pre dođe do dogovora.

Foto: tanjug.rs Dačić je u Guči, gde je posetio 53. sabor trubača, u izjavi za novinare naveo da je to jedan od uslova koji će narednih meseci biti pred Beogradom i Prištinom i da bi zato bilo dobro da do dogovora dođe što pre.

telekom

Predsednik Vlade je istakao da se na sporazumu o telekomunikacijama konstantno radi i da Beograd predlaže rešenja, dok Priština želi da naša strana popusti po svim pitanjima.

Govoreći o tome da li će Srbi izaći sa jedinstvenom listom na lokalne izbore na Kosovu i Metohiji, Dačić je napomenuo da bi to bilo najbolje rešenje.

On je, takođe, naglasio da je Vlada vratila na preciziranje pravila i uredbe koji se tiču naknada za nezaposlene građane sa Kosmeta i dodao da nijednog trenutka u Beogradu nije postojala želja da se bilo šta od primanja oduzme ljudima koji žive u pokrajini.

Leave a Reply