Telekomunikacije

Studenti iz Evrope u poseti Telekomu Srbija

Telekom Srbija podržao je projekat evropske studentske organizacije ESTIEM, ”VISION – Komunikacija za budućnost” i tim povodom nedavno je ugostio 25 studenata iz cele Evrope.

VISION – Komunikacija za budućnost“ je projekat koji se održava u okviru evropske serije VISION seminara koje organizuje ESTIEM. U nastojanju da se ukaže na inovativni pristup i korisne alate koje nude moderne tehnologije u telekomunikacijama, studentima je omogućeno učešće u video konferenciji predstavnika marketinga i PR sektora Telekoma Srbija, i kompanija m:tel u BiH i Crnoj Gori.

Naša kompanija kao vodeći telekomunikacioi operator sa velikim zadovoljstvom se odazvala pozivu studenata Fakulteta organizacionih nauka i pružila podršku projektu ”VISION – Komunikacija za budućnost” sa ciljem da našim studentima omogućimo razmenu znanja i veština sa njihovim kolegama iz različitih evropskih zemalja. Sa željom da podstaknemo međusobnu razmenu mišljenja i rađanje novih ideja, organizovali smo video konferenciju sa našim kolegama iz BiH i Crne Gore na kojoj smo analizirali predlog za novi korporativni spot, ujedno uključujući i studente u kreativnu raspravu. Ideja nam je bila da kao društveno odgovorna kompanija, ponudimo svoj know-how mladima i ukažemo na relevantnost komunikacija u korporativnom svetu.”, istakla je Milica Amidžić, direktor PR Sektora Telekoma Srbija.

Jedan od studenata menadžmenta iz Nemačke, upoznavši se po prvi put sa karakteristikama usluge Telekoma Srbije, Telepresence nije skrivao svoje impresije: ”Zaista sam oduševljen današnjom posetom kompaniji Telekom Srbija. Pri samom ulasku u kompaniju, moderan dizajn koji je primenjen za uređenje enterijera ostavio je utisak da se radi o uspešnoj kompaniji koja vodi računa o svom poslovanju. Imali smo priliku da se upoznamo sa uslugom Telepresence sa kojom se po prvi put susrećem i sa čijim sam karakteristikama fasciniran. Siguran sam da ću u svom budućem radu koristiti ovu uslugu, jer ću na taj način uštedeti vreme, novac i energiju.”

U okviru akademskog dela projekta ”VISION – Komunikacija za budućnost” studenti evropskih univerziteta prisustvovali su seriji predavanja iz oblasti komunikologije, marketinga, odnosa sa javnošću, ekološkog menadžmenta i povećanja efikasnosti u komunikaciji, uz poseban osvrt na društveno odgovorno poslovanje. Pored predavanja koja su održali profesori beogradskih fakulteta i stručnjaci iz pomenutih oblasti, ovaj program se sastoji i od praktičnih radionica koje imaju za cilj da se stečena znanja primene u simulacijama realnih poslovnih situacija. Kulturni deo podrazumeva upoznavanje studenata iz inostranstva sa kulturnim i istorijskim nasleđem naše zemlje kroz obilaske i druženje sa domaćim studentima.

ESTIEM je evropska studentska organizacija osnovana 1990 god. sa ciljem da ojača veze između studenata indurstrijskog inženjerstva i menadžmenta i da ih podrži u njihovom profesionalnom razvoju. Danas, ova organizacija broji više od 40.000 studenata u 25 zemalja koji putem stručnih seminara, takmičenja u rešavanju studije slučaja, predavanja, radionica, kao i putem razmene studenata prevazilaze kulturne razlike i proširuju vidike kombinujući rad i druženje. Od 2006. godine, evropskoj ESTIEM porodici priključila se i lokalna grupa Beograd koju su osnovali studenti Fakulteta Organizacionih nauka. Aktivnim učešćem kako na lokalnom, tako i na evropskom nivou, preko osamdeset članova, studenata FON-a doprinelo je da lokalna grupa Beograd postane punopravan član ESTIEM-a.

Leave a Reply