Telekomunikacije

Telefonica O2 UK izabrala ERICSSON za upravljane usluge

telefonica-o2Korporacija Ericsson i Telefónica O2 UK potpisali su višegodišnji ugovor na području upravljanih usluga. Ericsson će osigurati održavanje na terenu i druge usluge za 2G i 3G mreže ovog operatora.

Prema ovom ugovoru Ericsson će osigurati usluge održavanja na terenu za radio i komutacijski deo, logističku podršku u upravljanju rezervnim delovima, kao i usluge optimizacije i vođenja te pomoći kod inženjerskih usluga. Ericsson i Telefónica O2 UK već ostvaruju višegodišnju saradnju na području isporuke tehnologije namenjene mobilnim mrežama. Novim ugovorom Ericsson po prvi put preuzima svakodnevni rad mreža ovog operatora. Uz ugovor sa Telefónicom O2 UK, Ericsson odlično sarađuje sa Telefónicom u više zemalja.

Uz pomoć ekonomije razmera, najkvalitetnijih alata, metoda i procesa te efikasnim dodeljivanjem resursa, Ericssonove upravljane usluge podržavaju poslovne partnere poboljšavanjem mrežnih performansi i kvalitetom usluga prema krajnjem korisniku uz istovremenu uštedu u troškovima rada. Ericsson je lider u upravljanim uslugama sa 15-godišnjim iskustvom, a u Velikoj Britaniji je sa fiksnim i mobilnim operatorima potpisao mnogobrojne ugovore u ovom području.

Leave a Reply