Telekomunikacije

Telekom Srbija dobitnik Svetosavske nagrade

Ministar prosvete, Žarko Obradović, uručio je danas kompaniji Telekom Srbija a.d. Svetosavsku nagradu Ministarstva prosvete i obrazovanja za doprinos razvoju obrazovanja i vaspitanja tokom 2010. godine.

Među 19 laureata ove prestižne nagrade za doprinos i zalaganje u oblasti obrazovanja, našli su se talentovani đaci, nastavnici, brojne školske i studentske obrazovne institucije, a Telekom Srbija a.d. bio je jedina kompanija koja je dobila ovo renomirano priznanje. Jedan od dobitnika Svetosavske nagrade bio je i Teodor Fon Burg, talentovani đak trećeg razreda Matematičke gimnazije koga Telekom Srbija podržava, a koji je prošle godine osvojio zlatnu medalju na međunarodnoj olimpijadi iz matematike.

Čestitajući ovogodišnjim dobitnicima, Ministar je poručio da samo znanje može Srbiji izboriti ravnopravno mesto u Evropi, kao i da funkcionisanje i razvoj obrazovnog sistema Srbije zahteva podršku celog društva i učešće svih subjekata obrazovanja. Prilikom svečane dodele nagrade, Milica Marković, direktor Sektora za PR, izrazila je zahvalnost Ministarstvu prosvete na ovom važnom priznanju poručivši da će Svetosavska nagrada pružiti Telekomu Srbija dodatni podstrek u daljem sprovođenju strateških programa u oblasti podrške obrazovanju kako institucijama tako i talentovanim pojedincima.

Podsećamo da je Telekom Srbija a.d. u proteklom periodu podržao brojne inicijative u oblasti obrazovanja: akcijom e-dukacij@! uveden je internet u školama i opremljeni informatički kabineti, ozvaničena je saradnja sa Matematičkom gimnazijom iz Beograda, pružena je podrška UNICEF-u u programu „Škola bez nasilja“, sprovedeni su projekti sa studentskim organizacijama, stipendirani su mnogi talentovani pojedinci kao i mnoge škole u ugroženim područjima.

Leave a Reply