Telekomunikacije

Telekom Srbija: Neopravdano poskupljuje fiksni telefon preko 20% plus ukidanje jeftinog telefoniranja!

Kompanija Telekom Srbija startuje novo poskupljenje u fiksnoj telefoniji uz korekciju cena pretplate i načina tarifiranja.

Mesečna pretplata za fiksnu telefoniju od avgusta meseca iznosiće 659 dinara sa PDV-om, umesto sadašnjih 516 dinara (sa PDV-om), navode u Telekomu, što je neopravdano povećanje od preko 20% što će dodatno opteretiti kućne budžete ionako osiromašenih građana Srbije.

Dodatno poskupljenje biće izvršeno zamenom impulsnog tarifiranja koje će zameniti tarifiranje poziva po minutu.

telefon

Umesto mesne i međumesne tarife, kao i tarifa za slabiji i jači saobraćaj, celokupna mreža fiksne telefonije predstavljaće, kako je navedeno, jedinstvenu nacionalnu zonu i pozivi ka fiksnim telefonima u Srbiji, bez obzira na pozivni broj, tarifiraće se po jedinstvenoj ceni od 1,2 dinara sa PDV-om po minutu razgovora tokom celog dana.

U Telekomu ukazuju i da opredeljujući se za BOX paket, korisnici ostvaruju značajnu uštedu u odnosu na korišćenje željenih usluga pojedinačno.

Od avgusta u ponudi Telekoma Srbija će se, kako je istaknuto, naći i Box 2 paketi, koji pored fiksne telefonije uključuju još jednu uslugu koju korisnik sam bira (pristup internetu, IPTV ili mobilna postpaid linija).

“Korisnici koji se opredele za Box 3, pored usluge fiksne telefonije i pristupa internetu imaju mogućnost da u paket uključe još jednu uslugu po sopstvenoj želji (IPTV ili mobilna postpaid linija)”, ističu u ovom preduzeću.

Svi aktuelni i budući korisnici Box paketa imaće dodatnu pogodnost da sa fiksnog telefona neograničeno i besplatno razgovaraju sa svim pretplatnicima fiksne telefonije Telekoma Srbija, odnosno sa više od 2,5 miliona domaćinstava u Srbiji, dok će svi oni koji u okviru BOX-a koriste uslugu pristupa internetu dobiti novu, veću brzinu do 10 Mbit/s.

2 thoughts on “Telekom Srbija: Neopravdano poskupljuje fiksni telefon preko 20% plus ukidanje jeftinog telefoniranja!

  1. maja

    Pretplata na SBB fiksnu telefoniju iznosi 390 din. Koliki je opravdano i korisno povećanje cena kad ljudi promene operatera i umesto dosadašnjih 516 uplaćuju 0 dinara? Logika je teška nauka.

Leave a Reply