Telekomunikacije

Telekom Srbija: netačni navodi Dilojta o padu prihoda

Nije tačno da je Telekom Srbija u 2010. imao pad prihoda u odnosu na prethodnu godinu, saopštila je ova kompanija, reagujući na informaciju koju je revizorsko-konsultantska kuća Dilojit (Deloitte) objavila danas na konferenciji za novinare.

Telekom Srbija a.d. je u 2010. ostvario neto dobit od 15,8 milijardi dinara, što je rast od 1,5 odsto u odnosu na 2009. i novi rekord u poslovanju Telekoma Srbija. Istovremeno, ostvaren je rast ukupnih prihoda za 0,3 procenta u odnosu na 2009. u iznosu od 88,5 milijardi dinara, navedeno je u saopštenju, povodom izveštaja Dilojita o 500 najvećih kompanija iz centralne Evrope.

“U metodologiji korišćenoj za potrebe istraživanja Dilojita, finansijski pokazatelji u dinarima preračunati u evre, što je zbog slabljenja nacionalne valute rezultiralo saopštavanjem netačne informacije o padu prihoda”, navela je kompanija.

U nacionalnoj valuti, Telekom Srbija a.d. je zabeležio rast prihoda od prodaje, kao i ukupnih poslovnih prihoda, ističe se u reagovanju dostavljenom medijima.

One thought on “Telekom Srbija: netačni navodi Dilojta o padu prihoda

Leave a Reply