Kablovska i sat. TV · Telekomunikacije

Telekom Srbija postao vlasnik Arene Sport

Dokapitalizacijom u iznosu od 7,7 miliona evra Telekom Srbija stekao 51% vlasništva nad kompanijom HD WIN i sva četiri TV kanala Arena Sport koje ova kompanija uređuje i emituje. Ova investicija predstavlja najznačajnije ulaganje Telekoma Srbija posle kupovine većinskog paketa Telekoma Srpske i osnivanja operatora m:tel u Crnoj Gori.

Na ovaj način, Telekom Srbija je postao prvi telekomunikacioni operator u Srbiji koji će pored distribucije imati značajnu ulogu i u proizvodnji multimedijalnih sadržaja. Zahvaljujući ovoj činjenici Telekom Srbija će svojim korisnicima omogućiti gledanje televizijskog programa, ne samo Arena sport kanala, preko internet televizije (Web TV) i televizije putem mobilnih uređaja, telefona i tablet računara (Mobile TV).

Najgledaniji sportski kanal i vodeća telekomunikaciona kompanija u regionu već su pokrenuli i nove zajedničke projekte koji će uskoro biti ponuđeni na tržištima Srbije, BiH i Crne Gore.

Telekom Srbija će na ovaj način korisnicima ponuditi sopstvene sadržaje i tako proširiti već značajnu ponudu multimedijalnih servisa. Za razliku od klasične televizije, korisnici će putem interneta i mobilnog telefona uz Web i Mobile TV, pored TV programa, moći da prate i specijalne i ekskluzivne sadržaje kao što su prenosi utakmica, koncerata, filmova ili različitih zabavnih i informativnih emisija koje nisu na redovnom programu. Nove usluge Web i Mobile TV korisnicima Telekoma Srbija biće omogućena od 1. septembra. Televizijski program putem Interneta (Web TV) biće dostupan u okviru 3 paketa: Osnovnog (B92 info, SOS kanal, Studio B, Feelmax Yu, TV S, Travel, Outdoor, BBC world, DM SAT), Arena paketa (Arena 1, 2, 3, 4) i Paketa za odrasle (Dorcel). Dodatna pogodnost je i to što korisnik Web TV-a, kada mu je potrebno da na taj način ima pristup ovim TV programima, pakete može da aktivira i na samo 24 sata.

Putem mobilnog telefona (Mobile TV), korisnici će moći da prate sadržaj 14 TV kanala: B92 info, Studio B, SOS kanal, Metropolis, Arena Sport 1, 2, 3, 4, Feelmax, TV S, Bloomberg, BBC world, Deutsche Welle i Dorcel, takođe podeljenih na Osnovni (TV uživo), Arena i Paket za odrasle. Vrlo je jednostavno, korisnici na Mondo WAP portalu treba da izaberu opciju Video i uz pomenute TV programe na raspolaganju će imati i druge zanimljive multimedijalne sadržaje kao što su: Stanje na putevima, Filmovi i serije, Fudbal Liga Šampiona i Liga UEFA i sl.

U ambijentu Legata Milice Zorić i Rodoljuba Čolaković, u promociji nove usluge Telekoma Srbija, uz koktel i bend Show Time, mnogobrojne zvanice uživale su u prenosu utakmice UEFA Superkupa Barselona-Porto, učestvovale u sportskoj kladionici i kompjuterskoj igrici „Daj gol“. Među značajnim zvanicama, pored menadžmenta Telekoma Srbija i Arena Sporta, našli su se Veselin Simonović, Aleksandar Boričić, Đorđe Višacki, Andrej Maričić, Goga Grubješić i mnogi drugi.

2 thoughts on “Telekom Srbija postao vlasnik Arene Sport

 1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

  Ova digitalna TV “platforma” i konkurencija “Telekoma Srbija” digitalnoj “platformi” (TV mrezi) Javnog preduzeca “Emisiona tehnika i veze” nigde nije planirana ma kojom strategijom, niti predvidjena Zakonom o elektronskim komunikacijama.
  Zato stratezi i zakonopisci Ministarstva kulture, informisanja i informacionog drustva, Uprave za Digitalnu agendu, Republicke radiodifuzne agencije, Republicke agencije za elektronske komunikacije, ANEM-a i drugih organa, organizacija i institucija, – odmah “plajvaz” u ruke, i na posao redefinisanja reforme audio-vizuelnih medijskih i elektronskih komunikacionih servisa (usluga) u Srbiji. A vi, gospodo iz “Telekoma Srbija”, seti te se pojma “lojana konkurencija”.

  P. S. – Javno preduzece “Emisiona tehnika i veze” stvoreno je izdvajanjem istomene ooganizacione jedinice iz Radiodifuzne ustanove Srbije (RTS). Tako je, namerno, razdvojena delatnost prenosa i emitovanja programa od delatnosti proizvodnje i pripremanja programa.

  S druge strane, sada se u sastavu “Telekomu Srbija” stvara nova organizaciona jedinica za proizvodnju i/ili pripremanje TV programa. Pa ovaj operator sa dominantnim polozajem na trzistu javno dostupnih elektronskih komunikacionih usluga postaje i davalac audio-vizuelnih medijskih usluga! Svasta?

  Konvergencija komunikacionih, medijskih i informacionih tehnologija i usluga je u ovom slucaju na delu.

  Da li je ovaj svet ipak nakrivo nasadjen?

Leave a Reply