Telekomunikacije

Telekom Srbija postavo vlasnik sva četiri TV kanala Arena Sport

Kupovinom 51 odsto akcija, “Telekom Srbija” postao je većinski vlasnik kompanije HD WIN i sva četiri TV kanala Arena Sport, a od 1. septembra ponudiće gledanje televizijskih emisija na Internetu i mobilnim telefonima, objavljeno je danas u Beogradu.

Generalni direktor Telekoma Srbija Branko Radujko izjavio je da je partnerstvom sa tom kompanijom Telekom proširio svoje prisustvo u regionu, tako da sada posluje i u Hrvatskoj, osim što je već prisutan u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Radujko je rekao da je Telekom prepoznao Arenu Sport kao najatraktivniji TV kanal u regionu, zbog čega je i ušao u aranžman kojim će biti prisutan na kablovskoj televiziji Open TV IPTV, tablet računarima i mobilnim telefonima, preko interneta i 3G mobilne mreže.

Korisnici usluge, koja će promotivno krenuti od 1. septembra, moći će da prate utakmice Lige šampiona u fudbalu, košarkaške utakmice i druge sportove na domaćem terenu i u svetu, rekao je generalni direktor Telekoma Srbija.

Radujko je naglasio da će nova usluga doprineti razvoju sportova u Srbiji u svim njenim vidovima.

Ova investicija predstavlja najznačajnije ulaganje “Telekoma Srbija” posle kupovine većinskog paketa “Telekoma Srpske” i osnivanja operatora m:tel u Crnoj Gori.

Tom akvizicijom “Telekom Srbija” je postao prvi telekomunikacioni operator u Srbiji koji će pored distribucije imati značajnu ulogu i u proizvodnji multimedijalnih sadržaja.

“Telekom Srbija” će omogućiti gledanje televizijskog programa, ne samo Arena sport kanala, pomoću internet televizije (Web TV) i televizije putem mobilnih uređaja, telefona i tablet računara (Mobile TV).

Najgledaniji sportski kanal i vodeća telekomunikaciona kompanija u regionu već su, kako se ističe u saopštenju “Telekoma Srbija”, pokrenuli i nove zajedničke projekte koji će uskoro biti ponuđeni na tržištima Srbije, BiH i Crne Gore.

Kupovinom kanala Arena Sport, “Telekom Srbija” će korisnicima ponuditi sopstvene sadržaje i tako proširiti već značajnu ponudu multimedijalnih servisa.

Za razliku od klasične televizije, korisnici će putem Interneta i mobilnog telefona uz Web i Mobile TV, pored TV programa, moći da prate i specijalne i ekskluzivne sadržaje kao što su prenosi utakmica, koncerata, filmova ili različitih zabavnih i informativnih emisija koje nisu na redovnom programu.

Nove usluge Web i Mobile TV korisnicima “Telekoma Srbija” biće dostupne od 1. septembra.

Televizijski program putem Interneta (Web TV) biće dostupan u okviru tri paketa: Osnovnog (B92 info, SOS kanal, Studio B, Feelmax Yu, TV S, Travel, Outdoor, BBC world, DM SAT), Arena paketa (Arena 1, 2, 3, 4) i Paketa za odrasle (Dorcel).

Leave a Reply