Telekomunikacije

Telekom Srbija sprema nove pakete u fiksnoj telefoniji

telekom srbijaTelekom Srbije najavio je juče da će u septembru uvesti nove pakete fiksne telefonije koji će omogućiti jeftinije pozive ka mobilnim telefonima i besplatne razgovore u fiksnoj mreži noću i vikendom.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, paket “slobodno vreme” omogućiće korisnicima da besplatno razgovaraju unutar mreže fiksne telefonije od 22 časa do osam ujutru i tokom celog vikenda, a mesečna pretplata će iznositi najviše 100 dinara.

Paket “pozivi ka mobilnim” omogućiće korisnicima da pozivaju brojeve mobilnih telefona sa fiksnog telefona u bilo koje vreme po najjeftinijoj tarifi cenovnika Telekoma za pozive ka mobilnim mrežama. Pretplata, kako je rečeno, neće biti viša od 400 dinara mesečno.

Prema cenovniku Telekoma Srbije, minut razgovora od fiksne prema mobilnoj mreži košta 7,2 dinara sa porezom na dodatu vrednost u jeftinijoj tarifi, odnosno svakog dana od 15 do 17 časova i od 21 do sedam časova ujutru, kao i nedeljom i državnim praznicima tokom celog dana, dok je skuplja tarifa 10,75 dinara po minutu.

Direktor direkcije za komercijalne poslove Telekoma Vladimir Lučić kazao je da je Telekom korisnicima ponudio da u mreži 065 ili 066 uzmu broj koji je isti kao broj njihovog fiksnog telefona, uz popust na pretplatu godinu dana i besplatan razgovor između fiksnog i mobilnog telefona osim uspostavljanja veze koja se naplaćuje tri dinara.

Tu uslugu moći će da iskoristi 600.000 korisnika čiji broj fiksne telefonije nije zauzet u mrežama 065 ili 066, od toga je obaveštenje dobilo 200.000 korisnika, a ostali će dobiti do kraja avgusta, naveo je Lučić.

Telekom Srbije uveo je i mogućnost za korisnike Mobilne telefonije Srbije da podatke o pretplatnicima saznaju bez pozivanja broja 988, slanjem SMS poruke po ceni od 10 dinara.

Direktorka Funkcije za marketing Jelena Stojanović kazala je da Telekom Srbije namerava da tu uslugu ponudi i korisnicima drugih mobilnih mreža u Srbiji, ali da je potrebno sa njima postići dogovor o tome.

Leave a Reply