Telekomunikacije

Većini korisnika uspostavljene telefonske linije

Svi poslovni korisnici na Novom Beogradu, kojima su zbog presecanja i krađe kablova u prekidu bile fiksne linije, uključeni su danas u toku prepodneva i telefonski saobraćaj se odvija bez poteškoća.

Maksimalnim angažovanjem naših dežurnih ekipa, sa današnjim danom uspostavljen je saobraćaj i za 3.200 rezidencijalnih korisnika, a preostali će biti priključeni do petka. Incident na Novom Beogradu, u noći između 25. i 26. oktobra, kada su nepoznata lica provalila u okno Telekoma Srbija i presekla pristupni kabl, doveo je do prekida saobraćaja za više od 6.000 korisnika fiksne telefonije, od čega je 1.400 poslovnih korisnika u ulicama Milentija Popovića, Vladimira Popovića, Bulevaru Nikole Tesle i Bulevaru Milutina Milankovića).

Podsećamo, da su ekipe Telekoma Srbija, u utorak, uspostavile fiksni telefonski saobraćaj korisnicima sa područja Žarkova, Kanarevog Brda i Miljakovca.

Pored ovih incidenata, u protekloj nedelji su nepoznati počinioci ugrozili telefonski saobraćaj više stranih ambasada i drugih institucija zbog krađe kablova u naselju Senjak,. U prethodnih nekoliko godina, bilo je brojnih nasrtaja na imovinu Telekoma Srbija, najčešće na području Novog Beograda, ali i u drugim delovima grada. Ovakvih slučajeva bilo je i u drugim delovima Srbije.

Šteta nastala zbog najnovijih incidenata još uvek se procenjuje, ali već sada, preliminarno, može se meriti milionima dinara. Ne samo da naša kompanija ima gubitke u infrastrukturi i neostvarenom telefonskom saobraćaju, već su na gubitku i korisnici, fizička lica, ali i veliki poslovni korisnici, čije je poslovanje takodje bilo ugroženo zbog prekida telekomunikacionih veza.

Telekom Srbija se  izvinjava još jednom korisnicima koji nisu bili u prilici da proteklih dana koriste usluge Telekoma Srbija.

Leave a Reply