Telekomunikacije

Telekom Srbija- tradicionalni pokrovitelj Noći Muzeja

Srpsko selo iz srednjeg veka, kuhinjski pribor koji su koristile naše prabake, magijski obredi istočne Srbije, samo su neki od maštovitih sadržaja koje će posetiocima ovogodišnje Noći muzeja ponuditi 38 gradova-učesnika manifestacije.

Noć muzeja, koja se ove godine po šesti put održava u Srbiji, 16.maja otvoriće vrata muzeja, galerija i izložbenih prostora u čak 15 gradova više nego prošle godine, najavili su organizatori na konferenciji za medije.

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture, i gradske opštine, a generalni sponzor Noći muzeja je kompanija Telekom Srbija, već tradicionalno, treću godinu za redom.

Ana Jovanović, osnivač Noći Muzeja istakla je da se radi o najvećoj kulturnoj manifestaciji u Srbiji, kako po broju učesnika, tako i po broju posetilaca. Organizatori su ponosni što je manifestacija Noć muzeja druga po veličini u Evropi, posle iste manifestacije u Francuskoj. „Važno je kreirati atmosferu koja zrači optimizmom: da svaki grad tada izgleda kao velegrad, da se kustosi takmiče u maštovitosti, a sve sa ciljem da se kreira nova publika, jer „kultura je zaista za sve“, poručila je Ana Jovanović i zahvalila se Telekomu Srbija kao glavnom sponzoru, jer kako je navela „pomaže manifestaciji da raste iz godine u godinu“.

Milica Amidžić, direktorka Sektora za PR Telekoma Srbija, izjavila je da Telekom Srbija nije slučajno već treću godinu za redom pokrovitelj manifestacije Noć muzeja. „Misija društvenog delovanja Telekoma Srbija u potpunosti se podudara sa vrednosnim principima manifestacije Noć muzija. Naš cilj je isti – da pomognemo da se bogata kulturno-istorijska baština Srbije sačuva od zaborava,“ izjavila je Milica Amidzic. Ona je dodala da će i Telekom Srbija različitim sadržajima dati svoj doprinos Noći muzeja.

Ovogodišnja nacionalna Noć muzeja održava se kao deo Evropske manifestacije Noći muzeja, koja je pod pokroviteljstvom Evropske komisije i UNESCO-a. U više od 40 zemalja u isto vreme biće otvoreno preko 1900 muzeja i galerija.

Leave a Reply