Telekomunikacije

Telekom nudi uslugu Telehousinga

Na nedavno održanoj izložbi bankarskih tehnologija Tehnobank 2009, svoja rešenja predstavio je i Telekom Srbija ponudivši poslovnim korisnicima uslugu Telehousing.

Ova usluga omogućava savremen način smeštaja telekomunikacione opreme u namenski izgrađenim prostorijama koje zadovoljavaju najviše svetske standarde. Korisnicima je na raspolaganju klimatizovan prostor sa obezbeđenim efikasnim i neprekidnim sistemom napajanja, kao i najmodernijim sistemom zaštite opreme, koja obuhvara protivpožarnu zaštitu, osiguranje prostorija i video nadzor.

Zahvaljujući optičkoj infrastrukturi, uz smeštaj opreme, Telekom Srbija svojim poslovnim korisnicima može da obezbedi i bilo koju uslugu prenosa podataka iz širokog spektra ponude. Sve to predstavlja bitne činioce pri odlučivanju kompanija da brigu o smeštaju servera i telekomunikacione opreme prepuste kompanijama specijalizovanim za ovu vrstu usluge.
Imajući u vidu nameru velikih poslovnih korisnika da zaštite svoje podatke i obezbede njihovu sinhronu ili asinhronu replikaciju, Telekom Srbija je osmislio i kompleksno rešenje Disaster recovery, kao odgovor na potrebe korisnika kojima je sigurnost i konzistentnost podataka na prvom mestu.

Kreiranjem sekundarnog, Disaster recovery sajta, koji je u stalnoj vezi sa primarnim sajtom i alternativnim lokacijama, omogućava se nesmetan rad korisnika u slučaju bilo kakvog iznenadnog prestanka rada primarnog sajta. Najveću potrebu za Disaster recovery rešenjem prepoznali su bankarski sistemi sa razgranatom poslovnom mrežom. Postojeći korisnici ove usluge su poznate domaće i strane kompanije, što dovoljno govori o prednostima i kvalitetu.

Leave a Reply