Telekomunikacije

Telenor jedini ponuđač za drugog operatera fiksne telefonije

Ministar za telekomunikacije i informaciono društvo u Vladi Republike Srbije Jasna Matić ocenila je danas da je podnošenje jedine ponude za drugog operatera fiksne telefonije od kompanije “Telenor” veliki dan za sektor telekomunikacija u Srbiji.

Matić je istakla da je kompanija “Telenor” podnela svu potrebnu dokumentaciju za dobijanje licence za drugog operatera fiksne telefonije na period od 10 godina, pri čemu će finansijski deo biti poznat do 18. januara, čime je ta kompanija ispunila zahtev koji je propisan javnim konkursom.

Ona je podsetila na to da je monopol za fiksnu telefoniju istekao u junu 2005. godine, i najavila da će u narednih godinu dana građani moći da dobiju pakete usluga i tako ih prilagode svojim potrebama.

Takođe, Matić je ocenila da će to omogućiti konkurentnost privrede, kao i kvalitetniji život građana, i dodala da će resorno ministarstvo, ukoliko ponuda “Telenora” ne bude u skladu sa zahtevima koji su predviđeni dodeljivanjem licenca, analizirati gde je napravljen propust i ponoviti konkurs.

Prema njenim rečima, oblast telekomunikacija će biti usklađena sa evropskim zakonodavstvom, pri čemu se dalja liberalizacija tržišta očekuje od kraja 2011. godine.

Izvršni direktor korporativnih poslova kompanije “Telenor” Goran Vasić iskazao je spremnost da ta kompanija i dalje ulaže u sektor telekomunikacija u Srbiji kako bi ponudila najbolje usluge za građane.

Kada je reč o tehničkom delu, “Telenor” je sposoban da uslove iz licence zadovolji najkasnije za godinu dana, rekao je Vasić i najavio da će ta kompanija i dalje ulagati u svoju infrastrukturu, dok će deo biti iznajmljen od “Telekoma Srbija”.

One thought on “Telenor jedini ponuđač za drugog operatera fiksne telefonije

  1. Drashco

    Situacija uopste nije sjajna, Telenor je poznat po svojim “deračkim” biznis modelima. Tako da ćemo na kraju dobiti još jednog skupog operatera fiksne telefonije. Mada, ko zna, ako ništa drugo možda to dovede do povećanja kvaliteta usluga?

Leave a Reply