Telekomunikacije

TELFOR 2012 – prezentacije

TELFOR 2012 – prezentacija Analize finansijskih performansi sektora telekomunikacija profesora Milićevića i profesora Malinića sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu

U okviru 20. telekomunikacionog foruma TELFOR 2012, održanog u Centru Sava u Beogradu od 20. do 22. novembra 2012, predstavljena je Analizfinansijskih performansi sektora telekomunikacija čiji autori su profesor dr Vlade Milićević i profesor dr Dejan Malinić sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

Profesori Milićević i Malinić su takođe autori rada pod naslovom Finansijska stabilnost sektora telekomunikacija u Srbiji, objavljenog u desetom broju časopisa Telekomunikacije koji izdaje Republička agencija za elektronske komunikacije.

One thought on “TELFOR 2012 – prezentacije

 1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

  Umesto komentara ove “komplikovane” prezentacije – pilazem kopiju dopisa “Politici” na temu “Kontradiktorne informacije?”:

  POLITIKA (Medju nama)
  Beograd, Makedonska 29

  “Rast investicija u sektoru telekomunikacija” (http://razvoj.mtt.gov.rs/slider/rast-investicija-u-sektoru-telekomunikacija/?lang=lat)

  “Profit ‘Telekoma’ opao 90 odsto u prvom polugođu” (http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomija/Profit-Telekoma-opao-90-odsto-u-prvom-polugodju.lt.html)

  Postovana redakcijo,

  Prvi pasus sluzbenog saopstenja Ministarstva spoljne i unutrasnje trgovine i telekomunikacija od 22. novembra 2012. godine “Rast investicija u sektoru telekomunikacija” glasi: “Investicije u sektoru telekomunikacija u prošloj godini premašile su 250 miliona evra, a prihod je bio veći od 1,6 milijadri evra uz učešće od oko šest odsto u BDP …”.

  S druge stane, naslov “Politikinog” teksta od 24. novembra 2012. godine glasi: “Profit ‘Telekoma’ opao 90 odsto u prvom polugodju”.

  Ako se zna da je “Telekom Srbija” proglasen od RATEL-a za operatora sa znacajnom trzisnom snagom (ZTS) na maloprodajnom trzistu pristupa javnoj telefonskoj mrezi na fiksnoj lokaciji (http://www.ratel.rs/upload/Trziste%201%20-%20Resenje.pdf), da li su onda prethodno navedene informacije kontradiktorne? O cemu se (u stvari) radi?

  Iskreno,
  Dejan Popovic

  Beograd, 25. novembar 2012.

Leave a Reply